Fick höra att det var olämpligt att ha bikini – gav svar på tal

1 av 2 | Foto: Facebook
En kvinna tyckte det var olämpligt att Lexi hade på sig en bikini – då kroppen inte återhämtat sig.
NYHETER

En äldre kvinna bad den amerikanska mamman Lexi, som nyligen fått barn, att sätta på sig en baddräkt istället för bikini för att hennes kropp inte återhämtat sig efter graviditeten, skriver CNN.

Tidigare i veckan tog nyblivna mamman Lexi Sinclair, som bor i Kansas City, med sin fyra månader gamla son för att bada på ett poolområde. Där inledde en kvinna i 50-årsåldern en konversation, som inledningsvis var trevlig, med Lexi.

Hon frågade artiga frågor som hur gammal sonen var, hur mycket han vägde och om han sovit gott den natten. Men konversationen fick en snabb vändning.

Hon fortsatte med att säga att männen vid poolen skulle känna sig mer bekväma om jag hade på mig en baddräkt eftersom att det inte är lämpligt att ha bikini som mamma – särskilt inte om man är en som fortfarande återhämtar sig”, skriver hon i ett Facebookinlägg

Lexis första tanke var att be kvinnan att gå sin väg men istället gav hon svar på tal.

Jag är stolt över min kropp. På bara ett år har jag gått upp 22 kilo och ned 16. Jag har haft en människa i magen och fött ett vackert mirakel. Min kropp försedde mitt barn föda. Så nej, min kropp kanske inte den vackraste för männen att se på. Och mina bristningar och min mage kanske inte är sexiga. Men de bevisar att jag har skapat något fantastiskt”.

Tror att många känner igen sig

Lexis inlägg har delats över 22 000 gånger. Hon tror att det har fått så mycket uppmärksamhet för att folk kan relatera till hur det är att bli utsatt för kommentarer om ens kropp.

– Inte bara mammor utan alla som anses vara lite större, eller mindre, än normen, säger hon till CNN.

Det finns även de som har kritiserat henne, men det var något hon förväntade sig.

– De mest otäcka kommentarerna kommer från de som inte känner mig och som säger att jag är en dålig mamma på grund av min klädsel, min ålder och det faktum att jag överhuvud taget tog med min son till en pool. 

Men Lexi väljer att fokusera på det positiva och vilken påverkan hennes inlägg har haft.

– Jag tror att det finaste meddelandet jag fått var från en man som har en fru som kämpar med sin självbild. Han säger att hon efter att ha läst mitt inlägg känner sig vacker igen och han älskar hur glad jag har gjort henne.