Skrev i sitt eget blod innan han sprängdes ihjäl

NYHETER

Micah Johnson sköt ihjäl fem poliser och skadade ytterligare sju personer.

Efter att ha hittat sprängmedel i hans bostad misstänker polisen att han planerade ett större attentat.

Innan han sprängdes till döds av en bombrobot skrev han bokstäverna ”RB” i sitt eget blod på väggen i byggnaden där han barrikaderat sig.

Fem polismän dödades och ytterligare nio personer skadades vid attentatet i centrala Dallas natten mot fredag.

Men efter att ha undersökt Micah Johnsons bostad tror polisen att målet var att döda betydligt fler.

Det säger en polis med insyn i utredningen till WFAA.

– Med tanke på de sprängmedel vi hittade tror vi att han planerade ett större attentat. Han hade en hel hög med explosivt material, säger källan.

Förutom sprängmedlen hittades skottsäkra västar, vapen, ammunition och anteckningar över militära stridstekniker.

”Han ville döda så många som möjligt”

Utredarna tror att den 25-årige Johnson tidigarelade attentatet när han hörde om torsdagens demonstration mot polisvåld.

– Han såg möjligheten och valde att slå till.

Efter skottlossningen barrikaderade sig Johnson i en byggnad i centrala Dallas. Efter flera timmars förhandling skickade polisen in en spränganordning som placerats på en bombrobot.

Enligt polisen fanns inget annat alternativ.

– Han hade massor med ammunition på sig, det var inte nära att ta slut. Han var definitivt beredd att göra mer skada. Hans plan var att döda så många som möjligt, säger WFAA:s källa.

Försöker dechiffrera

Micah Johnson uppges även ha hånat myndigheterna under timmarna som förhandlingen pågick. Nyhetsbyrån AP skriver att han skrattade åt dem, sjöng och frågade hur många poliser han hade lyckats döda.

I en intervju med CNN:s reporter Jake Tapper uppger Dallas polischef David Brown även att han skrivit ett meddelande på väggen.

– På platsen där han dödades skrev han några bokstäver i blod på väggarna, vilket gör att vi tror att han skadades på vägen upp för trapporna till andra våningen på El Centro-byggnaden.

CNN: Vad skrev han?

– Vi försöker dechiffrera det, men han skrev bokstäverna RB. Vi försöker, genom att undersöka saker i hans hem, komma på vad de initialerna betyder.

ARTIKELN HANDLAR OM