Alex svar – efter hånet mot hans handikappade bror

Foto: Andrew Ankar (t.v.) och bröderna tillsammans (t.h.)
NYHETER

Andrew Ankar, 20, har downs syndrom och arbetar på restaurang.

Det har fått en gäst att anmäla restaurangen till hälsomyndigheten.

Nu ställer Andrews bror Alex gästen till svars i ett uppmärksammat brev.

Andrew Ankar, 20, arbetar på en restaurang i Tennessee som hans familj har ägt sedan 1979. Ifjol gick hans pappa bort. Därefter har Andrew fått en större roll på restaurangen.

- Jag gillar att arbeta vid disken som min pappa brukade göra. Han visste alltid allas namn och nu gör jag också det, säger han till Today.

Andrew är mycket uppskattad av både kollegor och gäster, men någon har anmält restaurangen till hälsomyndigheten på grund av att Andrew har downs syndrom.

– Anmälaren påstod att det fanns en person i köket som inte borde befinna sig runt platsen där maten tillagas, säger Andrews mamma till Today.

”Får mitt blod att koka”

Nu har Andrews bror Alex Ankar skrivit ett Facebookinlägg där han ställer gästen till svars. Inlägget har fått stor uppmärksamhet på nätet och gillats av över 58 000 personer.

"Sedan pappa dog har min bror jobbat dag ut och dag in på restaurang. Andrew jobbar outtröttligt med allt från att ta emot gäster till att arbeta vid grillen för att se till att affärerna går bra”, skriver han och fortsätter:

Att det finns människor i den här världen som inte har ett uns av vänlighet i sina hjärtan till att uppskatta vilken fantastisk person han är får mitt blod att koka.”

I inlägget påpekar han vilken fin person hans bror är.

”Ibland lutar jag mig bara tillbaka och

Alex Ankar avslutar med ett par riktigt tänkvärda ord.

Jag utmanar var och en som läser det här att ta en minut till att lägga alla olikheter åt sidan. Oavsett om det är förmåga, ras, sexuell läggning, religion eller vad som helst. Lita på mig, världen skulle vara en mycket bättre plats om alla hade Andrews förmåga. Han är inte den handikappade, vi är.

Jag älskar dig grabben”, skriver han.

Läs hela inlägget nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennessee