Allvarlig trafikolycka i Sundsvall

NYHETER

Två personbilar har frontalkrockat på Timmervägen mellan Bergsåker och Birsta i Sundsvalls kommun.

Tre svårt skadade personer har lagts in på Sundsvalls sjukhus och opereras under kvällen akut, uppger sjukvården i Västernorrland.

Foto: Gobiten.se

Olyckan inträffade vid 20-tiden på torsdagskvällen. Drygt en och en halv timme senare hade räddningstjänsten arbetat färdigt på platsen.

– Det var en frontalkrock med två personbilar. Vi hade två fastklämda personer som vi har klippt loss ur ena bilen. De och en av personerna i den andra bilen har förts till sjukhus, säger Lars Rydstedt, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad, till Aftonbladet.

Enligt polisen var totalt fyra personer inblandade i olyckan. En av de tre skadade ska inledningsvis ha varit medvetslös.

Ligger på intensiven

Sjukvården i Västernorrland uppger för Aftonbladet att samtliga skadade har lagts in på intensivvårdsavdelningen och att de under kvällen opereras akut.

En kvinna i okänd ålder vårdas för allvarliga buk- och extremitetsskador.

Två män födda 1976 respektive 1991 vårdas båda för allvarliga bukskador.

Inga misstankar

Exakt hur olyckan gått till var sent på torsdagskvällen fortfarande oklart. Polisen kan inte svara på om det var halt väglag på olycksplatsen. Ingen av de inblandade personerna är i nuläget misstänkt för något brott.

Efter olyckan stängdes vägen av medan räddningsarbetet pågick. Vid 21.30-tiden var det åter full framkomlighet.

ARTIKELN HANDLAR OM