Hans regnbågsflagga blev nedsågad

1 av 3 | Foto: Fredrik Fredriksson / Twitter
"Det här är en symbol för allas lika värde", säger Fredrik.
NYHETER

Fredrik satte upp regnbågsflaggan vid infarten till hans camping. Det uppskattades inte av alla, skriver 24Kalmar.

– Någon har sågat ned den med fogsvans, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Fredriksson, 49, driver en camping på Öland. Sedan tidigare har han målat flaggstången i regnbågens färger och campingplatsen har gjort sig känd för att vara gayvänlig.

En logisk följd har förstås varit att sätta upp regnbågsflaggor också vid infarten, för att markera för HBTQ-personer att de är välkomna. Men redan i våras togs den ena ned. Och i måndags natt var det dags igen.

– Det är någon som sågat ned den med fogsvans. Förra gången verkade det vara en fyllegrej, men det här känns mer överlagt, säger Fredrik.

"Älska vem man vill"

Att attacken mot flaggan verkar planerad gör att det inträffade känns jobbigare än sist. Dels blir Fredrik arg i egenskap av markägare, men även som medmänniska.

– Det här är en symbol för alla människors lika värde. Det handlar om att man ska få älska vem man vill.

Han vill att de som har gett sig på hans flagga hör av sig. Fredrik Fredriksson vill inte ange någon, bara förstå vad som ligger bakom en sådan här handling.

– HBTQ-personer finns i alla bekantskapskretsar. Så det här blir ju som att slå sin bästa vän på käften, säger han.

"Vi har en bit kvar"

Efter det inträffade lade Fredrik upp en bild på den sänkta flaggan på Twitter. Han har fått mycket reaktioner. De flesta blir arga, men han berättar också att vissa står bakom angreppet.

– Jag har inte pratat direkt med någon av de personerna, men de finns. Jag antar att de inte är så upplysta, säger han.

Fredrik väljer nu att låta flaggan ligga ned en tid, för att uppmärksamma det som hänt. Han tror att det kan skapa diskussion.

– Många kommer säkert undra varför någon gjort så. Att något sådant här händer 2016 visar att vi har en bit kvar, säger Fredrik Fredriksson.