En död i svår trafikolycka på E4

Flera fordon var inblandade i en olycka på E4 norr om Helsingborg sent på onsdagskvällen.

Flera personer skadades, en 34-årig man så svårt att han dog av sina skador.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades efter 23-tiden på onsdagskvällen om en kollision på E4 i höjd med Åstorp i nordvästra Skåne.

Skånepolisen uppgav på sin webbsida att det rörde sig om två lastbilar och en personbil, men enligt Kenneth Andersson, inre befäl på krimjouren i Helsingborg, ska det röra sig om två bilar.

– Det är egentligen två olyckor, en kedjereaktion. Först har en lastbil av okänd anledning börjat brinna på motorvägen och det blir köbildning. Bakom den står två personbilar och då kommer en till lastbil som trycker in bilarna i den framförvarande lastbilen, säger Kenneth Andersson till Aftonbladet.

En man avliden

Skadeläget var inledningsvis är okänt. Polisen uppger nu att en 34-årig man omkommit i kollisionen.

– Vi kan konstatera att det har varit en svår olycka. Det vi kan bekräfta är att en person har omkommit och anhöriga är underrättade, säger Fredrik Jeppsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd till TT.

Ytterligare tre personer skadades i olyckan och fördes till sjukhus med lindriga skador.

Varför lastbilen först började brinna kan polisen initialt inte uttala sig om. I nuläget inte heller ge några uppgifter om exakt hur olyckan gått till.

Trafiken omleds under morgonen

Vägen stängdes först av helt och hållet i södergående riktning med anledning av olyckan. Under de tidiga morgontimmarna leds trafiken om. Fredrik Jeppson säger till TT vid 04-tiden att bärgning och sanering väntas pågå ytterligare någon timme.

– Vi hoppas vara klara på platsen innan den stora rusningstrafiken börjar nu på morgonen.

Publisert:

Ämnen i artikeln