Masskrock på E18 – långa köer på platsen

1 av 2
NYHETER

En långtradare och tre personbilar har krockat på E18 vid Köping.

Östergående riktning var helt avstängd och det var långa köer på platsen.

– Det är en fem kilometer lång kö redan nu, säger Patrik Karlstedt vid räddningstjänsten.

Flera bilar och en lastbil har vid 17.30-tiden krockat på E18 utanför Köping.

– Det är en långtradare och tre personbilar som är inblandade, säger Ann-Charlotte Israelsson, LKC-befäl vid Västmanlandspolisen.

Barnfamilj skadade

Totalt var åtta personer inblandade i olyckan varav en barnfamilj på fyra personer fick föras med ambulans till sjukhus.

– En bil med två vuxna och två barn blev påkörd av lastbilen och sedan voltade de ut på ett fält, säger Patrik Karlstedt, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Familjen ska ha klarat sig med lindriga skador.

Under flera timmar var det totalstopp i östergående riktning mot Västerås och det går långsamt att åka västerut mot Köping. Det blev långa bilköer.

– Långtradaren är totalkvaddad och måste bärgas, så det här kommer ta tid och vi har redan nu en fem kilometer lång kö, säger Patrik Karlstedt, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Lastbilen har hamnat tvärs över vägen och bärgningsarbetet beräknas ta flera timmar. Vid 20-tiden var arbetet på platsen klart och vägen var återigen öppen.

”Fullständigt stopp”

Linus Medin, 30, är ute på jobb och ska köra mot Uppsala för att leverera livsmedel. Han har suttit fast i kön i lite mer än en halvtimme.

– Det rör sig ingenting, det är fullständigt stopp och bilar står kors och tvärs över hela vägen, säger han.