Köpcentrum evakuerat i Tyskland

NYHETER

Ett köpcentrum i Bremen har evakuerats efter att en 19-åring rymt från en psykiatrisk klinik i närheten, skriver Weserreport.de.

Mannen ska ha uttryckt sympati för attacken i München och andra terroristattacker. Han greps senare på kvällen när han försökte fly via tåg.

I staden Bremen evakuerades en butiksgalleria sedan en 19-årig man uppfört sig misstänkt. Tidningen Bild skriver, med polisen som källa, att det är fråga om en ung, terroristanstruken man med kända psykiska problem som har rymt från ett psyksjukhus.

”Fara för andra”

Exakt vad det är han har gjort som lett till polisinsatsen har inte framkommit än, men enligt lokaltidningen Weserreport.de har mannen på något sätt uttryckt sympati för attacken i München, då nio personer dog, samt andra terroristattacker.

Enligt RP-Online ser inte polisen några tecken på att detta skulle vara upprinnelsen till en terroristattack men menar att mannen kan vara en fara för andra och sig själv.

Senare under natten kunde 19-åringen gripas när han var på väg till tåget till Syke, söder om Bremen. Han har nu tagits om hand av polisen.

Stor razzia vid Hannover

Tysk polis har även genomfört en stor razzia i staden Hildesheim inte långt från Hannover. Tillslag har gjorts i en moské och åtta lägenheter, rapporterar lokala medier.

Omkring 400 poliser har deltagit i insatsen, enligt Hildesheimer Allgemeine Zeitung. Polisinsatsen pågår fortfarande.

Enligt delstaten Niedersachsens inrikesminister Boris Pistorius kontrolleras moskén av salafister; salafism är en radikal sunnimuslimsk rörelse som är särkilt aktiv i Nordafrika.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland