Elon Musk

Musk avslöjar hemliga planen: Nu kommer Tesla-bussen

Av: 

Katarina Andersson

Elon Musk.

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån

NYHETER

I en blogg på onsdagkvällen avslöjade Tesla-toppen nya planen: Nu kommer Tesla-bussen.

Dessutom ska det bli mycket billigare att äga den åtråvärda elbilen.

– Vem som helst ska kunna äga en Tesla, förklarade Elon Musk.

På onsdag kväll i Kalifornien avslöjade Tesla-toppen Elon Musk sina nya planer för elbilsjätten.

Tesla lanserar två nya modeller och tänker också göra det billigare för alla Tesla-fantaster att äga den populära elbilen.

Avslöjandet om vad Tesla har i kikaren kom i form av ett blogginlägg.

Här beskriver Elon Musk planer på nya Tesla-modeller: En typ av pick-up och en Tesla-buss.

Elbussar är inget nytt. En stad som San Francisco kryllar av dem. Men Musks vision av en elbuss är såklart ett snäpp värre. Bussarna ska vara mindre än normalt, men ändå ha gott om utrymme för rullstolar, barnvagnar och cyklar, förklarar han i bloggen. 

Buss utan rutt

Musk skriver också att Tesla-bussarna inte kommer att följa någon speciell rutt, som stadsbussar brukar göra. Istället kan passagerarna genom sin app bestämma vart det ska och bussen tar bästa vägen för att skjutsa hem alla passagerare, ända fram till dörren. Det låter som önsketänk, men Musk har lyckats driva igenom sina visioner förr. 

Tesla-bossen har tidigare pratat om problemet med igenproppade vägar och trafikstockningar i städer. Hans nya giv handlar om att skapa möjligheter för Tesla-ägare att hyra ut sin bil när den inte används. De flesta bilar används inte mer än ett par timmar varje dygn, resten av tiden står de parkerade utanför jobbet eller hemmet.

Musks idé går ut på att skapa en typ av bilpool. Bara genom att klicka på en knapp i sin Tesla-app gör ägaren sin Tesla redo för uthyrning. Ungefär som en Uber-tjänst, fast utan förare.

“Extrapengar till semestern”

“Det här ger varje Tesla-ägare extrainkomster som kan överstiga kostnaderna för billånet och ge familjen extrapengar till semestern”, bloggade Musk på onsdagkvällen.

I slutet av nästa år har Elon Musk lovat att den nya Tesla Model 3 ska rulla ut från farbriken. Det är den första Tesla-modellen med överkomlig prislapp, omkring 320 000 kronor. Redan nu har 400 000 elbilsfantaster lagt in en beställning på den nya modellen.

Några tidsplan för när  Tesla-bussen och den framtida pick-upen ska börja säljas ger Elon Musk inte i sin blogg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Elon Musk

Tesla

Fordonsindustri

Elbilar