De dog i attentatet i Nice

1 av 4
NYHETER

Minst 84 personer har dött och över hundra skadats i lastbilsattentatet i franska Nice.

Nu börjar information om de drabbade komma.

Bland dödsoffren finns Sean Copeland, 51, och hans elvaårige son, Brodie Copeland, ryska studenten Viktoria Savchenko, 20, och en hel fransk familj.

Timothe Fournier, 27, dog efter att ha räddat sin gravida fru undan mardrömmen.

Hittills finns inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.

Amerikanerna Sean Copeland och Brodie Copeland från Austin, Texas, är de första offren som offentliggörs i media. Hela familjen var på sommarsemester i Frankrike, berättar en anhörig för Buzzfeed News. Far och son lyckades inte sätta sig i säkerhet när gärningsmannen slog till. På en bild som Hill Country Baseball delar på sin Facebook-sida syns Brodie Copeland bada på stranden i Nice, bredvid ett sorgefullt meddelande:

"Ingen förtjänar det här ödet, särskilt inte en sådan underbar familj. Ni finns i våra hjärtan, tankar och böner. Vila i frid, Brodie och Sean, ni kommer att blir ihågkomna av många."

Viktoria Savchenko från Moskva var 20 år och ekonomistudent. Hon dog efter skador som hon fick när lastbilen for fram på strandpromenaden, skriver Buzzfeed News. En vän som var med henne skadades i attacken men överlevde och vårdas på sjukhus.

“Vi uttrycker våra djupaste kondoleanser till den avlidnes familj och vänner”, skriver hennes universitet i ett uttalande och önskar vännen "ett snabbt tillfrisknande".

Linda Casanova, 54, från Agno, en italienskspråkig sydlig region av Schweiz, har bekräftats död av sin bror, uppger The Guardian och citerar Corriere de Ticino. Hon jobbade som tullinspektör och var på semester med sin franske make, som inte ska ha skadats i dådet.

Fatima Charrihi, 60, från Marocko var, enligt sin son, ett av de första offren. Sonen berättar att hon var på strandpromenaden för att fira nationaldagen tillsammans med släktingar.

– Min bror försökte återuppliva henne, men läkarna säger att hon dog direkt, säger han till franska medier, enligt Independent.

Tidningen rapporterar även att fransmannen Robert Marchand, 60, finns bland de avlidna. Han kommer från en liten by på landsbygden i östra Frankrike. Bland annat var han ordförande i en friidrottsklubb.

I attacken föll en hel fransk familj offer, rapporterar Le Republicain Lorrain. Francis Locatelli, 82, och Christiane Locatelli, 78, dödades tillsammans med dottern Véronique Lion, 55, och barnbarnet Michael Pellegrini, 28.

Tunisierna Olfa Bint al Suwayeh Khalafallah, född 1985, Bilal Labaoui, född 1987 och Muhammad ben Abdul Qadr al Toukebri, född 1958, har bekräftats döda av Tunisiens Utrikesdepartement, skriver Buzzfeed News.

Timothe Fournier, 27, från Paris dog efter att han lyckades knuffa sin fru, gravid i sjunde månaden, i säkerhet undan den framrusande mardrömmen.

– Han var en fantastisk kille ... en ung drömmare men samtidigt alltid där för sin fru och framtida barn, säger hans kusin till AFP.

En annan död fransman är polisen Emmanuel Grout, 45, som var ledig och på promenad för att titta på fyrverkerierna.

■ ■Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nice

Frankrike

Terrorism