Ny gripen för mordet i Bredäng

NYHETER

36-årig man anhölls - greps i Östergötland

En 36-årig man har gripits och anhållits misstänkt för mordet i Bredäng.

Mannen har varit efterlyst sedan i onsdags.

I går eftermiddag upptäcktes han i ett fritidshus i södra Östergötland.

Den 28-åring som tidigare häktades misstänkt för det brutala mordet i samband med ett inbrott i Bredäng söder om Stockholm för två veckor sedan släpptes, efter att DNA-prov visade att spår vid brottsplatsen inte kom från honom.

Efterlyst

Natten till tisdag grep polisen i stället 36-åringen, som befann sig i ett hus i Östergötland. Då hade 36-åringen varit efterlyst sedan i onsdags.

- Då hade vi såpass substans att åklagaren anhöll honom i sin frånvaro, berättar Bengt Lindgren, tillförordnad kriminalchef vid polisen i Söderort.

Varför polisen intresserat sig för 36-åringen är han förtegen om. Men enligt polisen är den nu gripne mannen känd sedan tidigare. Han är också bekant med den tidigare misstänkte 28-åringen och sitter nu anhållen som skäligen misstänkt för mord.

Känd av polisen

- Det är en kille som hör hemma i Stockholms södra förorter. Han är känd för oss sedan tidigare och har förekommit i en del utredningar, men jag vill inte gå in närmare på vad det handlat om, säger Bengt Lindgren.

Han bekräftar däremot att det finns lösa kopplingar mellan den tidigare häktade 28-åringen och den nu gripne 36-åringen. Bägge umgicks i kretsar i Stockholms södra förorter.

- Under gårdagskvällen lyckades vi lokalisera honom till en fritidsfastighet i södra Östergötland. Efter samråd med polisen åkte vi ner och mannen greps odramatiskt klockan 00.30.

Direkt efter gripandet fördes 36-åringen till polishuset i Västberga i södra Stockholm.

Lämna DNA-prov

- Under dagen kommer han att få en offentlig försvarare och efter det ska han förhöras. Då kommer även DNA-prov att tas, säger Bengt Lindgren.

Mordet inträffade natten mot den 8 juli. Polisen tror att den 31-årige lägenhetsinnehavaren upptäckte en inbrottstjuv och att det kostade honom livet.

- Vår arbetshypotes är att den som blev bragt om livet överraskade en inbrottstjuv och att det på något sätt gått snett, säger Bengt Lindgren.

Vittnen har berättat om en man som kom ut ur fastigheten där brottet begicks. Han tog en cykel och började trampa från platsen, men cyklade omkull och slog upp ett blödande sår i huvudet.

Polisen är övertygad om att cyklisten var mördaren och blodfläcken på asfalten är det hittills hetaste spåret.

Caroline Olsson