Wilma, 15, blev påkörd – nu efterlyser mamman smitaren

NYHETER

15-åriga Wilma blev påkörd av en bil och flög flera meter.
Föraren stannade först till men smet sedan från platsen.
Nu efterlyser mamma Patricia Nicolaisen både föraren och vittnen till händelsen.

Femtonåriga Wilma hade varit på gymmet, i Kävlinge i Skåne, tillsammans med sin storasyster vid 20-tiden på tisdagskvällen. Kort efter att hon och systern skiljts åt blev hon påkörd av en bil. Smällen var så kraftig att hon flög flera meter.

”Var superchockad”

Föraren och två manliga vittnen stannade upp och pratade med Wilma efter krocken. Hon kunde även ringa storasystern som sprang hem till deras mamma Patricia för att hämta hjälp.

Patricia skyndade sig till platsen men när hon kommer dit visar det sig att Wilma fått hjälp av en man att ta sig hem. Hon sa till föraren och ett vittne att vänta så att hon kunde titta till dottern och sedan komma tillbaka.

– Jag pratade med Wilma, som hade jätteont i ryggen och nacken och var superchockad, någon minut men jag lämnade henne med storasystern för att gå och prata med föraren, säger Patricia.

Men när Patricia kom ut på vägen igen hade föraren åkt från platsen.

1 av 5 | Foto: Privat
15-åriga Wilma fick föras akut till sjukhus efter olyckan.

Smet från platsen

Patricia ringde polisen och Wilma fick föras akut till sjukhus där hon röntgades. Wilma hade enligt mamman enorm tur och klarade sig undan med skrubbsår och blåmärken, men har ont och är chockad efter händelsen. Något som föraren verkade strunta totalt i.

– Han frågade inte hur det gick med Wilma, det är det som kan irritera mig. Han ville bara att hon skulle flytta på sig, säger Patricia.

Nu vill mamman komma i kontakt med föraren och eventuella vittnen. Via en Facebookgrupp för boende i området har hon efterlyst personer som sett eller hört något om händelsen. Någon som hittills varit resultatlöst.

Enligt lag är det olagligt att avvika från en olycksplats utan att ha uppgett namn- och kontaktuppgifter. Expressen har varit i kontakt med polisen som bekräftar att händelsen är polisanmäld. Incidenten rubriceras som smitning från trafikolycka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olycka

Kävlinge