Nyheter

Sida vid sida till sista vilan

NYHETER

Vännernas farväl av Zeke och Indra

- Sov gott, vi älskar er!

I går tog familj och vänner avsked av Linda Ekwall och Kim Justin vid begravningen i S:t Olofs kyrka i Falköping.

Det blev en andakt som gick i ljusets och kärlekens tecken.

Koret i S:t Olofs kyrka i Falköping var fyllt av blomsterkransar och buketter med små privata hälsningar som "Våra allra käraste vänner", "Tack för allt", "Minns er med glädje och stolthet".

Över 250 personer hade kommit för att ta farväl av Linda Ekwall, 28, och Kim Justin, 28, också kända som gladiatorerna Indra och Zeke.

Paret omkom i en bilolycka den 29 juni då de frontalkrockade med en lastbil utanför Brottby. Paret hade förlovat sig bara ett par dagar tidigare.

Vita liljor

När kyrkklockorna ringde in till begravningsgudstjänst i går sprack molntäcket upp och solstrålarna spelade genom fönstren över de två vita kistorna smyckade med vita liljor.

Akten inleddes med ett stycke ur "Chess" på orgel, sedan sjöng en väninna till paret Evert Taubes "Så skimrande var aldrig havet". Valet av psalmer och solostycken var gjort med tanke på sommaren, ljuset och kärleken.

- De skulle ju gifta sig, förklarar prästen Folke Elbornsson enkelt.

Sånger av kärlek

Som solosång sjöngs också "Ännu doftar kärlek" och församlingen sjöng "En vänlig grönskas rika dräkt", "I denna ljuva sommartid" och den norska psalmen "Kjærlighet fra Gud". Lindas syskonbarn sjöng även "Tryggare kan ingen vara".

Brodern höll ett vackert och gripande tal till Linda från sig och sina två systrar.

- Vår syskonkärlek är ganska unik. Vi saknar, sörjer och älskar dig. Vi lovar dig här att vi ska tillbaks på rätt köl igen, sa han.

Hunden klarade sig

Förutom släkt och vänner fanns också kamraterna och medarbetarna från "Gladiatorerna" och TV4 på plats.

- Det var vackert och fint, verkligen fint, sa Johan "Plexus" Oldenmark efter ceremonin. Jag känner mig alldeles tom nu, det gör så ont.

- Ja, och så tänker man på föräldrarna, familjen, de som finns kvar, fyller Gunde Svan i.

En viktig gäst på begravningen var också Kims hund Tin som var med vid olyckan men överlevde. Med ett fint band runt halsen väntade han utanför kyrkan medan husses och mattes kistor bars bort.

Karin Lindstedt

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter