Ulrika Jonsson tjänar miljoner på "Svennis"

NYHETER

LONDON

Nu gör hon en tv-dokumentär om kärleksaffären med Sven-Göran Eriksson.

Ulrika Jonsson får ett miljonbelopp för att berätta allt om romansen.

Tv-filmen kommer att handla om hur hon skriver sista kapitlet i boken om sitt liv - och där kommer Englands förbundskapten att ha en central plats.

Foto: BENGT KULÉN
Rik på romansen Ulrika Jonsson får miljonbelopp för att berätta allt om romansen med Sven-Göran Eriksson i brittiska Channal 4. Programmet ska sannolikt sändas till jul.

Det är tidningen Sun som i dag avslöjar planerna på tv-dokumentären som sannolikt kommer att sändas i brittiska Channel 4 till jul.

Sex-siffriga belopp

Enligt tidningens källa ska Ulrika själv ha presenterat idén om en dokumentär.

- Hon lät det bli känt för de bästa dokumentärfilmsbolagen att hon var intresserad av att göra detta och budgivningen har pågått i månader, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Valet föll på produktionsbolaget Mentron som gjort flera brittiska tv-succéer och även en dokumentär om drottningen som sändes i BBC nyligen.

Enligt uppgifterna i dag kommer Ulrika Jonsson att tjäna minst ett sexsiffrigt belopp i pund på dokumentären.

Det betyder minst 1,5 miljoner svenska kronor.

Skriver memoarer

Just nu skriver Ulrika Jonsson på sina memoarer som kommer att innehålla detaljer om hennes förhållanden med bland andra tv-komikern Vic Reeves och fotbollspelaren Stan Collymore.

Förlaget Sidgwick & Jackson ska ha betalat strax under en miljon pund - något mindre än 15 miljoner svenska kronor - för rättigheterna till boken.

Ulrika Jonsson har haft en karriär i Storbritannien som gått både upp och ned. Romansen med Sven-Göran Eriksson, som genom sitt jobb som förbundskapten för det engelska landslaget är en superkändis, har gjort henne mer uppmärksammad än kanske någon gång tidigare.

Enligt Sun kommer hon inte att dölja vad hon känner för Sven-Göran Eriksson eller dennes fästmö Nancy Dell´ Olio.

Leif Kasvi