Shaaban vs Isaksson

NYHETER

Succéinhopparen: Väldigt skönt att fansen tror på mig

I måndags fick han chansen i djurgårdsmålet för första gången i år.

Rami Shaaban tog den och räddade tre viktiga Dif-poäng.

En insats som gav honom 43 procent i Sportbladets omröstning om vem som ska stå i Dif-målet

Över 6 000 personer röstade på Aftonbladets hemsida om vem som ska stå i djurgårdsmålet. Rami Shaaban fick 43 procent av rösterna, Andreas Isaksson 57. För Rami Shaaban, ett högt resultat med tanke på att han spelat en enda match i år.

- Det låter inspirerande men jag hade inte fått lika högt resultat om det inte vore för derby-matchen. Det är väldigt skönt att folk tror på en. Jag har tränat väldigt hårt och det är mest media och supportrar som tror att det är ett så stort glapp mellan mig och Isaksson men det är det inte. Det var skönt att få visa det i måndags.

"Jag pallade trycket"

Vad kan resultatet bero på?

- Jag tror det har med derbyt att göra. Jag fick visa att jag pallar trycket. Senaste matchen jag spelade var mot Helsingborg förra året så det är inte lätt att komma in så här. Visst var jag nervös men det ska man vara. Jag fick ett perfekt upplägg på matchen.

- Jag fick känna på bollen vilket är skönt när man inte spelat på ett tag.

Är det hård konkurrens mellan dig och Isaksson?

- Vi har varit lika sen jag blev petad men det handlar om att få förtroende från tränaren. Grabbarna tycker det är hugget som stucket vem som står.

- När jag varit petad har jag hållit god min och det förväntar jag mig av honom också. Han var väldigt besviken eftersom han inte fick spela under derbyt så det var väl därför han inte grattade mig efter matchen.

Är det jobbigt med konkurrens?

- Nej det tycker jag inte. Det är inspirerande men jag har diskuterat min situationen med klubben. Det gäller att få förtroende och att man är ett första val men det är upp till mig att bevisa. Känner jag att jag är ett andrahandsval då får jag ta en ordentlig fundering på framtiden men nu vill jag vara kvar i Djurgården.

Kommer du och Isaksson överens?

- Ja det gör vi. Sen är det en viss åldersskillnad och jag umgås med de äldre.

Ger ni varandra stöd?

- Jag vet inte hur han tar den här situationen. Det kan jag inte svara på i dag. Jag har fått svälja alla petningar och pushat honom. Det handlar om att ge och ta. Om jag spelar hoppas jag på hans stöd.

Tror inte på en hel säsong

Vad är din styrka som målvakt?

- Lugna och stabil. Jag lyckades plocka ner bollarna i luften under derbyt. Jag var orolig innan match eftersom jag är match-otränad men tajmingen fungerade.

Hur ska du behålla platsen som förstemålvakt?

- Träna och ligga i hårt. Jag behöver träna mycket för att hålla en hög standard. Vissa behöver det mer än andra.

- Otränad kan jag hålla 1-2 matcher men en hel säsong, det skulle inte fungera.

Djurgården - topp fyra

Blir du besviken om du inte får spela nästa match mot Helsingborg?

- Jag har inte såna negativa tankar, men visst, det skulle var konstigt annars. Men man ska hålla besvikelsen för sig själv så man inte sprider dålig stämning i laget.

Trivs du i Djurgården?

- Det har jag alltid gjort men jag vill spela och hoppas det blir ändring på det.

Var skulle du kunna tänka dig att spela annars?

- Jag tycker om engelsk fotboll men nu måste jag fokusera på Djurgården.

Var hamnar Djurgården i sluttabellen?

- Topp fyra.

Erik Thulin