Ammoniak läckte ut i Kempehallen

NYHETER

ÖRNSKÖLDSVIK

Vid elvatiden på måndagsförmiddagen inträffade ett ammoniakutsläpp i Modos hemmaarena Kempehallen.

Ett femtontal spelare vid hockeygymnasiet i Örnsköldsvik hade träning i hallen när utsläppet inträffade.

- Vi ordnade så att de fick åka buss till Örnsköldsviks sjukhus för kontroll, alla var på benen och som jag uppfattade det var det ingen av dem som var illa däran, säger räddningsledaren Åke Landfors för TT.

Hallanläggningen stängdes av och allmänheten i bostadsområdet Hörnett uppmanades att hålla sig inomhus med fönster och dörrar stängda, skriver Örnsköldsviks Allehanda i sin nätupplaga.

- I samband med att det pågick ett servicearbete och när kylsystemet skulle stängas av i maskinrummet upptäcktes att en av kranarna inte höll tätt, berättar Åke Landfors för TT.

Kranen kunde så småningom tätas och räddningstjänsten kunde blåsa faran över vid lunchtid. Vid 14-tiden skulle man ha ett möte i Kempehallen för att avgöra när hallen kunde öppnas igen.

- Modo har hemmamatch mot Linköping på tisdagskvällen, men som jag bedömer det ska den inte vara i fara, säger Åke Landfors.

Eftersom maskinrummet ligger i en utbyggnad hamnade merparten av ammoniakgasen utomhus.

- De mätningar vi gjorde visade ganska begränsade mängder i luften utanför hallen. Vinden var också gynnsam så att ammoniaken blåste bort från det närliggande villaområdet, säger Åke Landfors.

TT