Nyheter

Modeprofilerna i stort shortsbråk

Av: 

Ida Persson

NYHETER

Starka åsikter om män som bär sommarplagget i stan

Lurviga ben i city väcker avsky hos kända mode­ikoner.

Men nu går stjärnstylisten Jonas Hallberg till motangrepp:

– Vi behöver mer hud, mer sex, mer ben.

Shortsklädda män bör hålla sig borta från city i sommar. I alla fall om du frågar modeikonerna C­amilla Thulin och Karina Ericsson Wärn. Är du inte byggarbetare är det ”byxorna på” som gäller - skriver modeskaparen och modeskribenten i ett debattinlägg på svt.se.

”Vi betackar oss”

Härligt och livsbejakande eller fult och motbjudande? Thulin och Ericsson Wärn tvekar inte:

”Plötsligt vimlar stadsbilden av män klädda i korta shorts. Vi betackar oss för denna visuella nedskräpning och säger bara: på med byxorna tack”.

– Det var det värsta jag hört. Svenskarna är tråkiga och beige som det är. Vi b­ehöver mer hud, mer sex, mer ben, säger stylisten J­onas Hallberg.

”Männens nya shorts­mode handlar om att män anammar plagg som hör hemma i den feminina sfären. Samtidigt tror han att han är macho”, skriver Thulin och Ericsson Wärn. D­ebattörerna menar att det råder en obalans mellan män och kvinnors lättkläddhet. Kvinnor tvingas klä ut sig till män och om de går lättklädda på stan riskerar de att bli antastade. Att män klär av sig till shorts kommer inte jämna ut skillnaderna.

Debattörerna är fel ute, hävdar Jonas Hallberg.

– Det här handlar inte om manligt eller kvinnligt. Den nya generationen män bryr sig inte om könsgränser och det är dags att den gamla generationen fattar det. Det här är en löjlig och patetisk debatt.

”Det är så löjligt”

Camilla Thulin och Karina Ericsson Wärn går också till angrepp mot kvinnor i ”muttkorta” shorts:

”Muttkorta shorts på d­amer i staden är för övrigt inte heller passande, oavsett ålder, såvida man inte saluför specifika tjänster som kräver att handelsvaran exponeras”.

– Det är så löjligt. Vi lever väl inte på stenåldern? Kvinnor ska kunna gå i korta shorts, oavsett vilken kroppstyp de har. Samma gäller för män, säger Hallberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: