Lastbilschaufför död i olycka på E4

1 av 7
NYHETER

En man har omkommit efter en våldsam lastbilsolycka på E4 i höjd med trafikplats Kungens kurva.

Lastbilen välte och chauffören klämdes fast i lastbilen innan han kunde föras till Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge med svåra skador.

Vid 7-tiden bekräftade polisen att han omkommit.

Polisen fick in larm om olyckan vid 04.19. En lastbil hade då vält över E4 i en singelolycka, i höjd med Kungens kurva i Stockholm.

Lastbilen ska ha kört i norrgående riktning när den hamnat mellan körfälten och vält. Lastbilschauffören fastnade i förarsätet efter olyckan och räddningstjänsten fick jobba på plats för att få loss honom. Föraren kunde senare föras till Huddinge sjukhus på morgonen med svåra skador men hans liv gick inte att rädda.

Vid 7-tiden kunde Södertörnspolisen bekräfta att föraren omkommit.

– Det stämmer. Just nu har jag inga fler detaljer. Men vi misstänker inget brott, säger Richard Andersson, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Vägen avspärrad

Vägen var vid 7-tiden helt avspärrad i båda riktningar.

– Bärgare är på väg men det kommer förmodligen att ta flera timmar att få i gång trafiken. Just nu är det totalstopp, sa Albin Näverberg.

Bärgning av lastbilen kunde inledas 06.40. Under tiden leddes trafiken om vid trafikplats Kungens kurva i södergående riktning och vid trafikplats Lindvreten i norrgående riktning.

Olyckan har lett till kraftiga trafikstörningar under hela förmiddagen.

– I värsta fall kommer bärgningen inte att vara klar förrän vid lunchtid, sa Per Hultman, operativ chef på Södertörns brandförsvar till TT.

Långa köer

Vid 10.30 rullade trafiken i norrgående riktning på, men sakta. I södergående körfält är det fortfarande totalstopp.

– Det är mycket köer. Det rullar på väldigt sakta vad jag kan se. Släpet ligger fortfarande på ända och vi jobbar med att få bort de betongfundamenten som ligger på vägen, säger Albin Näverberg.

Vid klockan 15 var trafiken i gång som vanligt.