Fängelse efter att polisen sprängt hans narkotikalabb

1 av 5
NYHETER

Polisen gjorde razzia hos en 38-årig man i en villaidyll – och steg rakt in i ett knarklabb.

I det lilla röda huset med vita knutar fann man kemikalier, anteckningar med kemiska formler och 170 gram kokain.

Mannen dömdes i går till tre års fängelse för grovt narkotikabrott.

Det var den 1 maj som polisen slog till mot 38-åringen i en kommun strax utanför Göteborg. I hans hus hittades kokain, 19 000 kronor i kontanter och diverse andra kemikalier och hjälpmedel för att späda ut narkotikan samt för att förpacka den – bland annat en digital våg och en kokplatta.

”En krånglig process”

Viss del av kokainet innehöll enligt polisen en ”avsevärt hög koncentration av kokainhydroklorid”. Det var nästan helt rent.

Mannen säger i förhör att han blivit tvingade av andra personer att förvara och behandla knarket. Han skulle efter att han spätt ut kokainet sedan lämna tillbaka allt.

Han uppger också i förhör att han inte är utbildad inom kemi utan har fått läsa sig till hur man gör och vilka kemikalier man använder för att behandla och späda ut rent kokain.

– Det var en krånglig process, det var svårt och det blev inte mycket, säger han i förhör.

Tre års fängelse

När det inte ”blev så mycket” ska han ha blivit beordrad av de okända personerna att göra på andra sätt.

Göteborgs tingsrätt tror inte på mannens förklaringar att knarket tillhör någon annan utan dömer honom till tre års fängelse för grovt narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott.

38-åringen är tidigare dömd för narkotikarelaterad brottslighet. Han förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret.