Trump ”tackar nej” till att bli årets person

avSimón Bustamante

NYHETER

Varje år utnämner tidskriften Time ”Årets person” till den som gjort störst avtryck i världen.

Förra året var det ingen mindre än Donald Trump som utnämndes – och nu meddelar USA:s president att han ”tackat nej” till att bli vinnare även detta år.

”Time ringde – men jag valde att stå över. Tack ändå!” twittrade presidenten.

Förra året utnämndes Donald Trump till ”Årets person” av Time Magazine – och fick pryda tidskriftens omslag med rubriken ”President of the divided states of America”, på svenska ”President över Amerikas splittrade stater”.

Med bara några veckor kvar tills Time utser den person som gjort störst avtryck år 2017 har Donald Trump nu meddelat att han ”tackar nej” till att bli utnämnd för andra gången i rad.

”Time Magazine ringde och sa att jag FÖRMODLIGEN skulle bli ”Årets man (person)”, som i fjol, men att jag skulle behöva tacka ja till en intervju och en omfattande fotografering. Jag sa att förmodligen inte räcker och står över. Tack ändå!” twittrar presidenten.

Chefen: ”Inte ett korn av sanning”

Trump tackade med andra ord nej eftersom tidskriften inte kunde garantera att han skulle vinna utnämningen – och nu slår Time tillbaka, även de via Twitter:

”Presidenten har fel om hur vi väljer årets person. Time kommenterar inte sitt val innan publicering, vilket är den 6 december.”

Alan Murray, en av redaktionens högsta chefer, passar också på att ge presidenten en åthutning och skriver på Twitter:

”Häpnadsväckande. Inte ett korn av sanning här.”

Presidentens uttalande ska enligt The Hill ha kommit efter att resultaten från Times läsarundersökning visat att Trump blivit omsprungen av bland annat sångerskan Taylor Swift om att bli årets person 2017.

ARTIKELN HANDLAR OM