Uppgifter: Ringde själv polisen och sa att han mördat kvinnan

Mannen häktad för mordet i Järfälla

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:

Den misstänkta gärningsmannen ringde polisen och sa att han mördat en kvinna i Järfälla kommun.

När patrullerna kom fram till adressen hittades hon död i bostaden.

– Han mår oerhört dåligt och det är en tragedi som inträffat, säger mannens advokat Martin Karlsson.

Ett stort räddningspådrag skickades under söndagen ut till bostaden i Järfälla kommun och genomförde livräddande insatser på kvinnan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet larmades polisen till adressen vid 10.59 efter att en man ringt 112 och sagt att han mördat en kvinna.

När patrullen anlände till platsen hittade de henne livlös inomhus. De larmade därefter ambulans och räddningstjänst som kunde bistå med de livsuppehållande åtgärderna.

Men hennes liv gick inte att rädda.

Hon dog på plats och en förundersökning om mord inleddes.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att kvinnan blev strypt.

Överlämnade sig

En man greps kort därefter misstänkt för mordet. Han anhölls senare av åklagare och häktades under tisdagseftermiddagen.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Varken jouråklagaren eller den mordmisstänkte mannens advokat vill bekräfta Aftonbladets uppgifter. Advokaten uppger dock att mannen lämnade bostaden efter händelsen och själv kontaktade polisen för att överlämna sig.

– Han har själv inställt sig till polisen. Jag vet att han tagit kontakt med polisen för att sen bestämma en plats att träffas, men närmare vet jag inte hur det gick till med själva gripandet, säger Martin Karlsson, mannens advokat.

1 av 2 | Foto: URBAN ANDERSSON

”Mår jättedåligt”

Enligt Martin Karlsson erkänner den mordmisstänkte mannen att han dödat kvinnan. Karlsson vill dock inte uttala sig om motivet.

– Han har lämnat en preliminär förklarning, men jag vill inte gå in på några detaljer om vad han sagt förutom att han erkänner att han orsakat hennes död.

Erkänner han även brottet mord?

– Han erkänner att han dödat henne, men rubriceringen är mord och det är ingenting som vi invänder oss mot i dagsläget men det kan komma att ändras.

Karlsson vill i nuläget inte kommentera vilken relation hans klient hade med mordoffret.

– Han mår jättedåligt. Det är en tragedi som inträffat och det kommer framgå senare under utredningen när mer detaljer kommer fram. Han mår oerhört dåligt, säger Karlsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN