Treårig flicka påkörd av timmerbil: ”Hade änglavakt”

avWilma Eliasson

NYHETER

Den treåriga flickan smet från sina föräldrar och sprang rakt över en trafikerad landsväg där hon blev påkörd av en timmerbil.

– Hon har haft änglavakt, säger Inge Hallman vid räddningstjänsten i Kilafors.

Foto: Johan Nilsson/TT
Den treåriga flickan smet från sina föräldrar och sprang rakt över en trafikerad landsväg där hon blev påkörd av en timmerbil.

Flickan befann sig inne i en kiosk strax intill en hårt trafikerad landsväg i Kilafors, Gävleborg. Av oklar anledning smet hon ut och sprang rakt över vägen där hon ramlade och blev överkörd av en timmerbil.

– Hon hamnade mellan hjulen på timmerbilen, hon har haft änglavakt, säger Inge Hallman vid räddningstjänsten i Kilafors till Helahälsingland.

Många på platsen chockades

Timmerbilen var 24 meter lång och chauffören lyckades balansera fordonet så flickan hamnade mellan axelhjulen.

Bakom körde en motorcykel som lyckades väja undan för barnet. Larmet inkom till SOS vid klockan 15.17 på söndagen och flera personer på platsen ska ha chockats av händelsen.

En av de som blev vittne till händelsen är Ömer Inzi som äger en grill intill landsvägen, där hastigheten ligger på 70 kilometer i timmen.

”Ett minne jag aldrig glömmer”

– När hon var mitt i vägen, då kom lastbilen. Hennes mamma trodde att de hade kört på henne, att hon inte skulle överleva, säger han till Helahälsingland.

Men flickan klarade sig mirakulöst utan några större fysiska skador. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en bula i pannan.

– Det var helt otroligt. När vi såg att allt gick bra då började vi andas allihopa, men vi är fortfarande chockad. Det här är ett minne som jag aldrig kommer glömma. Jag har själv barn så jag vet hur det är, säger Ömer Inzi till Helahälsingland.

Dagens tre rubriker 10 juni 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Olycka