Berlusconi-vittnes död utreds av åklagare

avTT

Foto: Luca Bruno/AP/TT
Imane Fadil lämnar rätten i Milano 2011. Nu utreds hennes död. Arkivbild.

Ett vittne från sexrättegången mot Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har avlidit efter att ha drabbats av mystiska symtom. Dödsfallet utreds nu av åklagare i Milano sedan prov från sjukhuset visat rester av radioaktiva substanser i kvinnans kropp.

33-åriga Imane Fadil, en före detta modell från Marocko, fördes till sjukhus den 29 januari med oförklarliga magsmärtor, rapporterar Corriere della Sera. Hon avled den 1 mars, men trots en lång rad tester kunde sjukhuset inte finna dödsorsaken.

Men resultat från ett speciallaboratorium i norra Italien den 6 mars visar på en mix av radioaktiva substanser i kvinnans kropp, substanser som normalt inte finns på marknaden, enligt tidningen.

Fadil blev känd 2012 då hon vittnade i rätten om vad som pågått under de så kallade bunga-bunga-festerna i Berlusconis lyxvilla utanför Milano. Berlusconi stod då anklagad för att ha köpt sex av den 17-åriga marockanska flickan Karima El-Mahroug, känd som Ruby.

– Det är alltid ledsamt när en ung person dör. Jag kände aldrig denna person och jag pratade aldrig med henne, säger Berlusconi när han får frågor om detta vid en pressträff, enligt italienska medier.

Han tillägger att han alltid betraktat kvinnans vittnesmål som absurda påhitt.

82-årige Berlusconi har under årens lopp stått inför rätta flera gånger, och dömdes för några år sedan till fyra års fängelse för skattebrott. Han utreds för närvarande för att ha betalat vittnen för att hålla tyst om bunga-bunga-festerna.