Glömd ettåring dog i varm bil

Hittades i bilen utanför pappans arbete

Foto: scanpix danmark
Polisen har beslagtagit pappans bil – nu ska flickans död utredas.

En ettårig flicka hittades på torsdagseftermiddagen död i sin pappas bil i Lyngby norr om Köpenhamn.

Flickan satt fastspänd i sin barnstol och dog troligen av värmeslag i den varma bilen, uppger dansk polis.

Det var när modern vid halv fyratiden kom för att hämta ettåringen på dagis, som det upptäcktes det att flickan var borta.

Pappan insåg då sitt fasansfulla misstag och sprang ut till bilen som stod parkerad utanför hans arbetsplats. Där var dottern – fortfarande fastspänd i bilbarnstolen.

En ambulans skickades till platsen, men flickan var redan död.

Lämnade syskonet

Pappan har sagt till polisen att han glömde att lämna flickan på dagis när han åkte till arbetet i morse. Enligt uppgifter till Ekstrabladet hade pappan lämnat det äldsta barnet, en treåring, till dagis som vanligt i morse. Det är oklart varför han glömde att lämna ettåringen.

– Vi gör nu en fullständig utredning av alla omständigheter och i morgon görs en rättsmedicinsk undersökning av kroppen, säger biträdande polisinspektör Flemming Poulsen vid Köpenhamnspolisen till Politiken.

"Mår inte bra"

Den 29-årige pappan hördes under kvällen av polisen i Helsingör och sitter nu gripen.

– Han mår inte bra, säger Poulsen.

Mamman är inlagd på Rikshospitalet i Köpenhamn.

En liknande tragedi inträffade i Haasrode i Belgien i måndags. Då glömde en pappa sin 11-månader gamla dotter i bilen när han åkte till jobbet. Hon dog av uttorkning och värmeslag. Barnens mor gjorde den fruktansvärda upptäckten när hon kom för att hämta bilen.

Sofia Ström, TT