Nyheter

De blev sjuka av ett brev

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Var adresserat till Israels ambassad

Brevet var adresserat till Israels ambassad.

Men när de två postanställda tog i det fick de svåra klåda på händer och i ögonen.

Under lördagen fick de isoleras på sjukhus.

Det var vid halv fem i går eftermiddag som polisen fick larmet. Två postanställda hade hanterat ett brev, adresserat till Israels ambassad i Oslo, och ögonblickligen drabbats av sjukdomssymptom.

De båda anställda fick svår klåda på händerna och i ögonen och skickades direkt till Ullevål universitetssjukhus där de lades på en isolerad avdelning, enligt norska tidningen Aftenposten.

Avdelningen på Posten där brevet hanterades har spärrats av och brevet ska nu undersökas av det norska Folkhälsoinstitutet.

Inte mjältbrand

Misstankarna att brevet skulle ha varit preparerat med mjältbrandsbakterier har polisen dock avfört. Symptomen tar då flera dagar att framträda, här fick de anställda reaktioner omedelbart.

De två postanställda mår nu bra och visar inga tecken på sjukdom. Under lördag eftermiddag fick de lämna isoleringen, uppger VG Nett.

På kvällen satt de i förhör hos polisen. En av männen berättade då att han blev akut sjuk utan att ens komma i fysisk kontakt med brevet. Det räckte att han befann sig i samma rum.

Inga fler brev

Enligt Postens informationschef Jørn Michalsen ska inga fler liknande brev ha upptäckts.

– Det är inget trevligt när sådana här saker händer, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert: