Gifter sig i helgen – på Cypern*

Av: Lisa Röstlund

Publicerad:
Uppdaterad:

* Enligt cypriotisk tidning– men nyheten är en bluff

1 av 3

Kronprinsessan Victoria gifter sig redan på fredag – på Cypern.

Eller också är det Madeleine.

Cyperns största tidning levererade årets nyhet. Det finns bara ett problem.

Tidningen heter Philephteros och uppgav i går att en av den svenska kungens döttrar ska vigas i staden Pafos på fredag eftermiddag.

Enligt artikeln skulle akten dessutom vara borgerlig och äga rum i rådhuset. Vigselförrättare skulle vara självaste borgmästaren, Savvas Vergas.

”Utsända från den kungliga familjen i det skandinaviska landet besöker honom för att avhandla de praktiska detaljerna”, skrev tidningen.

Borgmästaren är källan

Förberedelserna uppges vara i full gång och två stora hotell längs strandpromenaden ska ha stängt inför mottagandet av de hundratals gäster som bjudits in från Europas alla kungahus. Och allt som behövs för partyt ska i förrgår ha anlänt till Cypern i 18 containrar.

När Aftonbladet via grekisk tolk intervjuar artikelförfattaren nämner hon att källan till uppgifterna är borgmästaren själv. Däremot stämmer det inte, säger hon, att det skulle vara Madeleine eller Victoria som ska ingå äktenskap. I stället handlar det om någon annan inom kungafamiljen, men vem vill hon inte säga.

”Önskar att det vore sant”

Konstigt nog tycks svenska hovet inte vara särskilt involverat i arrangemanget.

– Vi vet inte vad det här handlar om, säger kungahusets informationschef Nina Eldh.

Hotell Almyra uppges vara ett av de hotell i Pafos där bröllopsfesten ska äga rum. Föreståndaren George fick i går ta emot mängder av samtal:

– Jag önskar att det vore sant. Vi ska ha en stor fest här på hotellet, men det har inget att göra med svenska kungafamiljen. Cypern är en liten ö och när något stort händer kan det lätt uppstå rykten.

Publicerad: