Sahlins attack mot Arkelsten

”Fruktansvärt
dåligt omdöme”

Malmö Sofia Arkelstens bjudresor är tecken på mycket dåligt omdöme.

Det säger Mona Sahlin som riktar hård kritik mot moderaternas partisekreterare.

– En politiker får aldrig ens låta misstanken finnas om att man går att köpa, säger Sahlin till Aftonbladet.

I går rapporterade flera medier om Sofia Arkelstens bjudresa till sydfranska Pau. I dag kunde Aftonbladet avslöja att Arkelsten bjudits på resor också till Tanzania och till Finland.

Finlandsresan betalades av den svenska kärnkraftslobbyn och gjordes tillsammans med flera stora företag inom energisektorn.

I en intervju med Aftonbladet efterlyser nu Mona Sahlin en debatt om vad politiker får bjudas på. Men också om vilka de politiska partiernas bidragsigivare är.

– Moderaterna är ett parti som inte vill ge offentlighet åt vilka bidrag de tar emot. Det här hoppas jag blir en debatt, både om att en politiker som person inte går att köpa men heller inte ett parti.

Måste Arkelsten avgå?

–Den frågan måste ställas till Fredrik Reinfeldt. Jag tycker att hon har visat ett fruktansvärt dåligt omdöme. Och uppenbarligen mer än en gång. Nu är det upp till moderatledaren att visa om han tycker det är rimligt att ha en partisekreterare som har gjort det.

Själv tycker Mona Sahlin att svaret är enkelt.

– Offentlighet, offentlighet, offentlighet måste vara svaret. Det måste Reinfeldt nu visa.

Socialdemokraternas Mona Sahlin har själv fått kritik för flera uppmärksammade resor. Senast var när hon utan att ta ledigt från riksdagen åkte på en veckas semester med full lön efter valet i september.

Publisert: