Gömde GPS i dotterns docka för att hitta fru

Foto: Hotade att döda Den 34-åriga mannen hotade att döda sin ex-fru. Hon fick ett hemligt boende men med hjälp av en gps i en docka hittade han henne.
NYHETER

Den 43-åriga mannen silvertejpade sin före detta frus huvud och fötter och hotade att döda henne med en spruta, uppger kvinnan i förhör.

Hon flydde efter det till ett skyddat boende tillsammans med deras tre gemensamma barn.

Men mannen hittade henne – med hjälp av en gps gömd i en av barnens dockor, skriver Skånska Dagbladet.

Det före detta paret bråkade i november förra året.

Enligt kvinnan var mannen svartsjuk och bråkade med henne om nya män. Bråket slutade med att mannen silvertejpade kvinnans huvud och fötter och hotade att döda henne med en spruta, skriver Skånska Dagbladet.

Sökte upp kvinnan

Kvinnan lyckades åkalla en grannes uppmärksamhet och denne slog sönder en fönsterruta och hjälpte henne ut ur lägenheten. Kvinnan tog då med sig barnen till ett skyddat boende.

Ett par veckor senare sökte mannen upp kvinnan i hennes skyddade boende och lämnade julklappar till barnen samt kvarglömda dockor och nallar via en socialsekreterare.

I en av dockorna fanns en gps gömd och bara några timmar efter att dockan överlämnats fick kvinnan syn på mannen utanför det skyddade boendet.

Mannen: Hon blir våldsam

Mannens version låter annorlunda.

Enligt honom blir exfrun våldsam och självdestruktiv när hon blir arg. Han hävdar också att hon själv tejpade sitt ansikte som ett hot mot honom.

34-åringen säger vidare att han är oskyldig till att placera en gps i dockan. Mannens far har tagit på sig skulden för gps:en och berättar att han beställt den via internet, placerat den i dockan och skickat den via 34-åringen till barnbarnen. Barnens farfar säger också att det var han och inte barnens pappa som stod utanför boendet, enligt Skånska Dagbladet.

Dömd i tingsrätten

Tingsrätten väljer ändå att gå på kvinnans berättelse. I sitt beslut kallar man den ”mer logisk och sammanhängande”. Kvinnan har dessutom skador att uppvisa och man sätter även tilltro till grannens vittnesmåls som stödjer det hela.

Mannen döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Han ska också betala 12 000 kronor i skadestånd till kvinnan, 500 kronor till brottsofferfonden och 30 000 kronor av rättegångskostnaderna.