Våldtog flickan i sex år

Filmer på övergreppen hittades gömda i styvpappans bankfack

Foto: Foto: Per-Olof SÄNNÅS
Åtta års fängelse Vid Hötorget i Stockholm, i en av skraporna, våldtogs flickan av sin styvfar. Han har nu dömts till åtta års fängelse för övergreppen.

I sex år våldtog styvpappan sin dotter – upp till fyra gånger i veckan.

Den 37-årige mannen smygfilmade övergreppen och gömde dvd-skivorna i ett bankfack.

Sen hotade han att visa upp bilderna i flickans skola.

Efter sex års terror fick den nu 17-åriga flickan nog. Det var i slutet på januari och dagen innan hade hon utsatts för ännu en våldtäkt. Denna gång i ett trapphus i en av Hötorgs-skraporna i centrala Stockholm.

År av våldtäkter

Först ringde flickan upp sin 37-årige styvfar på mobilen och ställde hon honom tills svars för åren av fruktansvärda övergrepp. Samtalet spelade hon in.

– Trodde ni verkligen att jag ville det. Trodde ni verkligen att jag ville knulla med er sedan jag var 11 år? sade hon till sin styvfar.

Sedan slängde hon telefonen i väggen och tog kontakt med polisen.

För utredarna berättade hon om hur mammas nya kille successivt tagit kontrollen över hela hennes liv. Från mindre kränkningar till allt grövre övergrepp och våldtäkter.

Hotade med internet

Han kontrollerade hennes telefonsamtal och sms och tvingade henne att tilltala honom med ni. Hade hon kontakt med pojkar blev han rasande och kallade henne för hora.

Våldtäkterna skedde förutom i hemmet även på en rad offentliga platser som skogsdungar och i trapphus.

Styvpappan filmade våldtäkterna – först i det dolda och sedan öppet.

När hon klagade sa styvpappan att han skulle lägga ut filmerna på internet och visa upp dem på hennes skola. Med filmerna som vapen fick han henne att uthärda de upprepade våldtäkterna.

Dvd-skivorna gömde han i ett bankfack hos Swedbank på Odenplan.

När styvpappan anhållits och skulle delges misstankar om minst 200 fall av grov våldtäkt mot barn – vägrade han att lyssna. Han la sig på britsen i cellen och höll sina händer för öronen och sjöng som i en ramsa ”Nej, nej, nej, nej.”

Det var först när polisen i ett förhör visade upp en av mannens filmer som han erkände att han haft sex med sin styvdotter.

Gick på flickans linje

Fast han påstod att det var efter att hon fyllt 15.

Attunda tingsrätt gick dock helt på flickans linje och dömde i förra veckan mannen till åtta års fängelse och livstids utvisning.