”Maud ska inte bytas ut”

Maud Olofsson sitter säkert som partiledare.

Det har hennes partikamrater hävdat frenetiskt under dagen – och nu kommer det direkt från henne själv.

– Det är exempel på dirty campaigning, säger hon till TT.

Centerledaren Maud Olofsson tänker inte avgå.

Ryktena om att partiledaren efter tio år som centerledare var på väg att kliva ned från tronen är betydligt överdrivet.

Debatt startade ryktena

Det var efter en debatt med Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson på måndagen, då Eriksson hävdade att han visste att Olofsson avgår efter valet, som ryktena startade i Visby.

– Nej, det är sådant här som kallas dirty campaigning. Jag sitter kvar så länge som det är roligt och jag har förtroende, säger Maud Olofsson till TT och hävdar att ryktena kommer från oppositionen.

– Om man är i ett läge som sossarna, med en statsministerkandidat med otroligt dåliga siffror, så vill man vrida fokus på något annat, säger Olofsson.

Carlgren håller med

Samma inställning hade miljöminister Andreas Carlgren (C), när han chattade med Aftonbladets läsare några timmar innan Maud Olofsson själv gav svar på tal.

Miljöministern ville gärna prata om förnybar energi. Om vindkraft, biokraft och sol. Även glödlampornas vara eller icke vara. Däremot var Andreas Carlgren inte särskilt villig på att spä på de florerande ryktena om partiledaren.

– Det där är rykten som oppositionen satt igång för att skjuta egna problem ifrån sig. Maud ska inte bytas ut, och det hela är ingen fråga, sa han till Aftonbladets läsare.

Läs hela chatten med Andreas Carlgren nedan!

Publisert: