Hon mördade sina åtta barn

Största fallet med barnamord
i Frankrikes historia – 8 döda

Dominique Cottrez misstänks ha kvävt åtta barn.
Dominique Cottrez misstänks ha kvävt åtta barn.

Dominique Cottrez misstänks vara skyldig till det mest omfattande barnamordet någonsin i Frankrike.

Hon har kvävt sina åtta barn.

Enligt henne visste maken ingenting.

Polis sökte igenom parets hem med hjälp av hundar.
Polis sökte igenom parets hem med hjälp av hundar.

I polisförhör erkänner kvinnan att hon mördat samtliga genom kvävning.

Hennes man Pierre-Marie Cottrez visste ingenting om graviditeterna eller dödsfallen, uppger hon i förhöret.

De döda spädbarnen hittades nedgrävda i två trädgårdar i Villers-au-Tertre utanför Lille i norra Frankrike. En av trädgårdarna var parets nuvarande bostadsadress. På den andra adressen bodde Dominique Cottrez föräldrar.

Legat i tio år

Polisen bekräftar att något eller några av barnen legat gömda i minst tio år och en anonym polis uppger för Sky News att kvinnan har kan ha mördat sina nyfödda barn ända sedan 1988.

Enligt nyhetsbyrån AFP började polisen söka igenom huset för två dagar sedan efter ett tips av en familj som nyligen flyttat in i ett hus och hittat människoben i trädgården.

Polisen genomsökte trädgården och fann spädbarnslik, och spårade sedan upp de tidigare ägarna till huset – paret i 45-årsåldern. Med hjälp av hundar fann man i parets nya hus sedan ytterligare spädbarnslik.

Vuxna barn

Alla åtta spädbarnen tros vara födda från samma föräldrar. Enligt åklagaren Eric Vaillant hade Dominique Cottrez en dålig upplevelse vid sin första graviditet och ville aldrig mer träffa en doktor. Hon säger att hon fött barnen själv och lagt liken i plastpåsar.

– Hon förklarade att hon inte ville ha fler barn och att hon inte ville träffa en doktor för att få preventivmedel, sade Eric Vaillant under en presskonferens på torsdagen enligt AP.

Kvinnan är frihetsberövad och kommer att genomgå en sinnesundersökning. Hennes man har släppts på fri fot men är inte avförd från utredningen. Han säger att han inte kände till graviditeterna.

Paret Cottrez har två vuxna döttrar och är även morföräldrar, enligt Sky News.

Kvinnan är sjukvårdsassistent och mannen jobbar inom byggbranschen.

Ordförande Patrick Mercier i byns beslutade församling uppger att kvinnan var tillbakadragen medan hennes make satt med i byrådet.

Publisert: