Nyheter

Erika sköt vilt i hälsingeskogen

Av: 

Mikael Hellmyrs

NYHETER

Fällde fem älgar på två dagar

Tvåbarnsmamman Erika Moberg har jagat i 17 år. Under den tiden har hon fällt en älg. Men i helgen lyckades hon skjuta fem älgar – på bara två dagar.
Tvåbarnsmamman Erika Moberg har jagat i 17 år. Under den tiden har hon fällt en älg. Men i helgen lyckades hon skjuta fem älgar – på bara två dagar.

När bössan slutligen hängs upp på väggen tvingas många jägare konstatera att de aldrig fick fälla någon älg.

Andra har mer tur.

Erika Moberg, 36, sköt fem älgar – på två dagar.

Under 17 år som jägare hade tvåbarnsmamman Erika Moberg från Solna bara skjutit en älg. Men i helgen gjorde hon nästan rent hus i skogen. Erika befann sig i lördags i sitt jakttorn vid en kraftledningsgata i de djupa hälsingeskogarna i Eriksnäsbo, strax utanför Bollnäs.

Älgarna vallfärdade till passet

Klockan var 08.30 och bössan hade precis laddats när det prasslade till och en älgko kom fram. Pang. Erika Moberg hade fällt sin andra älg i livet. Men det var bara början. Redan samma dag fällde hon ytterligare tre älgar.

Det låter som rena Åsa-Nisse-historien, men jaktlyckan fortsatte även under söndagen när hon på morgonen sköt sin femte älg på bara två dagar.

En bit bort satt pappa Sven-Olov på sitt pass. Han kunde höra den ena knallen efter den andra från dotterns älgpass.

Rökt älghjärta på julbordet

– Han är med i samma jaktlag, Bollnäs västra, bestående av ca 50 personer. Det är ju lite roligt att han fick vara med på det här.

Erika Moberg sköt ensam nästan hälften av jaktlagets tilldelning på elva djur.

– Det är klart att det känns ganska otroligt att skjuta så många älgar, det är inte vanligt precis.

Måste du hyra en egen fryshall till köttet?

– Eftersom alla i laget ska dela på köttet kommer inte jag att få extra mycket. Men jag har ju flera älghjärtan med mig som jag kommer att lämna in till rökning. De kommer att bli en läcker delikatess på julbordet!

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: