Nyheter

Oppositionen kräver förbud mot minkfarmer

NYHETER

Oppositionen kräver nu ett stopp på minkfarmernas verksamhet.

Vänsterpartiet går även steget längre och vill ha bort all pälsdjursuppfödning.

– Vid ett rödgrönt maktskifte kommer jag att verka för att pälsdjursuppfödning förbjuds fortast möjligt, säger partiledaren Lars Ohly i ett pressmeddelande.

Ohly passar också på att kritisera jordbruksminister Eskil Erlandsson (C).

"Profit framför djurens välfärd"

– Eskil Erlandsson har ägnat sina fyra år vid makten till att systematiskt försämra för djuren. Trots larmrapporter om systemfelen inom pälsindustrin har jordbruksministern valt att blunda för problemen. Erlandsson har satt profit framför djurens välfärd. Det är oacceptabelt, skriver Ohly i ett pressmeddelande.

Kräver avveckling

Liksom Vänsterpartiet kräver även Socialdemokraterna och Miljöpartiet att minkfarmerna avvecklas.

– Förra mandatperioden tog vi rödgröna fram ett förslag till skärpta djurskyddsregler för minkfarmerna, som i praktiken skulle innebära att farmerna fick lägga ner. Förslaget röstades ner av den nya borgerliga majoriteten, men vinner vi valet genomför vi förslaget, säger Jan Emanuel Johansson (S) enligt ett pressmeddelande.

"Oacceptabelt lidande"

Enligt Helena Leander, riksdagsledamot för MP, visar Djurrättsalliansens granskning att minkfarmarna inte lever upp till djurskyddslagens krav.

– Verksamheter som bryter mot lagen och utsätter djuren för ett oacceptabelt lidande kan inte få fortsätta, säger Leander i pressmeddelandet.

Aftonbladet

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter