Nyheter

En tredjedel av stödet för SD borta

Av: 

TT

NYHETER

Sverigedemokraterna har på en månad tappat var tredje väljare, visar en ny väljarundersökning från Skop. I juni höll bara 4,2 procent SD som sitt favoritparti, en nedgång med 2,4 procentenheter jämfört med månaden innan.

Samtidigt som stödet för Sverigedemokraterna rasar minskar glappet mellan alliansen och det rödgröna blocket. I Skops juniundersökning skiljde 2,3 procentenheter till fördel för alliansen, den näst lägsta uppmätta skillnaden sedan riksdagsvalet 2010. Stödet för de båda största riksdagspartierna, S och M, ligger kvar på kring 30 procent.

Bland allianspartierna går Folkpartiet och Centerpartiet framåt. Centern är ensamma om att öka sitt väljarstöd tre mätningar i rad, enligt Skop.

Även Miljöpartiet och de nya språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson har fortsatt höga opinionssiffror. Med 10,7 procent av väljarsympatierna är MP tredje största riksdagsparti med god marginal.

Kristdemokraterna fortsätter dock sin opinionsmässiga kräftgång och ännu en gång hamnar Göran Hägglunds parti under riksdagsspärren. I Skops junibarometer sympatiserade endast 3,1 procent med KD.

Väljarbarometern bygger på telefonintervjuer med 1 059 personer gjorda under tiden mellan den 17 juni och 3 juli. De svarade på frågan: "Vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken?"

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: