Gaddafi dog av skott i huvudet

NYHETER

Nu skickas kroppen till diktatorns klan

Ett skott i huvudet tog livet av Libyens diktator – det visar obduktionen som blev klar i dag.

Nu ska Gaddafis kvarlevor lämnas över till hans klan.

– Vi har beslutat att lämna honom till hans klan eftersom ingen ur hans närmaste familj finns tillgänglig, säger en representant för NTC till nyhetsbyrån AFP.

Libyens chefspatolog Othman al-Zintani har obducerat Libyens före detta diktator.

I dag blev obduktionen klar.

Lämnas över

al-Zintani konstaterar att Muammar Gaddafi dog av ett skott i huvudet. Mer ville han inte säga innan rapporten har lämnats över till statsåklagaren.

Den före detta diktatorns kropp kommer nu att lämnas över till hans klan, beslutade övergångsrådet NTC efter långa förhandlingar om var Gaddafi ska begravas.

– Vi har beslutat att lämna honom till hans klan eftersom ingen ur hans närmaste familj finns tillgänglig, säger en representant för NTC till nyhetsbyrån AFP enligt TT.

Befrias i dag

Nyhetsbyrån AP har intervjuat flera libyer om omständigheterna kring ledarens död. De flesta är inte bekymrade över att han nu inte kommer ställas inför rätta.

– Om han hade ställts inför rätta hade det skapat ännu mer kaos och stöttat hans supportrar, säger Salah Zlitni till nyhetsbyrån.

– Nu är det över.

I dag förklaras Libyen befriat. Det hela firas med en ceremoni i staden Benghazi, där revolutionen inleddes för åtta månader sedan.