Antonov slår tillbaka

Menar att dokumenten är fabricerade

Vladimir Antonovs litauiska bank Snoras anklagas för oegentligheter.

Nu slår Antonov i från sig kritiken:

Dokumenten som cirkulerar är fabricerade – för att stoppa honom från att bli delägare i Saab.

– Informationen representerar inte den verkliga situationen och har uppenbart karaktär av utpressning, säger han i ett pressmeddelande.

Vladimir Antonov.
Vladimir Antonov.

Europeiska investeringsbankens motvilja att godkänna Vladimir Antonov som delägare i Saab kan bero på oegentligheter i hans bank Snoras i Litauen, rapporterade Sveriges radios Ekot i morse.

Ekot uppgav att man hade dokument från litauiska riksbanken som visade på lagbrott och oansvarig kreditgivning. Och att Riksbanken därför ställt krav på åtgärder från Snoras.

”Falska uppgifter”

Nu slår Antonov tillbaka. Han menar att uppgifterna i dokument som cirkulerar är fabricerade för att skada Snoras verksamhet – och honom själv. Dokumenten "innehåller falska uppgifter om att det finns krav på den (banken Snoras) från litauiska riksbanken", skriver han i ett pressmeddelande.

Antonov skriver också att han är utsatt för en omfattande svartmålningskampanj av både privatpersoner och organisationer, som grundar sig i en motvilja att han går in som delägare i Saab.

”Informationen om ett instabilt ekonomiskt läge representerar inte den verkliga situationen och har uppenbart karaktär av utpressning. Den här sortens förekomst av "lögner" har utan tvivel uppstått på grund av våra intentioner i Saab”, skriver han i pressmeddelandet.

Bästa bank

Antonov hänvisar också till magasinet "The Banker" som utnämnt Snoas till "2010 års bästa bank i Litauen". Och att bankgruppen Snoras av magasinet "World Finance" utsågs till den bästa i hela Baltikum förra året.

Lars Carlström, Antonovs talesman i Norden, säger till Aftonbladet:

– Allt det som presenterades i morse är bara trams. Även det dokument Ekot hänvisade till.

Publisert: