Drömträdgården hittad i N.Y.

Foto: Maria Lindberg känd från Let's Dance gör om sin trädgård i Vaxholm och inspireras av New York.
NYHETER

Vid sidan av dansen är hennes stora passion design och trädgård.

– Jag älskar den kreativa processen, säger Maria Lindberg, proffsdansaren från Let’s Dance.

Hon bor i ett, modernt arkitektritat hus, vackert beläget i trakterna av Vaxholm. Utsikten är storslagen med stora fönster mot havet.

– Vi köpte det för 2,5 år sedan, då var det helt nybyggt. Men vi fick börja med att bygga om för det fanns inte en enda garderob.

 Annars är det tomten vi fokuserar på just nu. Det fanns nämligen ingen trädgård heller. Vi lade gräs på vissa ytor i fjol, nu fortsätter vi med terrassering och planerar två altaner. En i trä och en i sten. Gärna stora betongplattor, det skulle matcha huset fint.

Hur vill du ha trädgården?

– Jag har en designtidning framför ögonen när jag planerar, det är en artikel om en jätteträdgård på ett stort altantak på Manhattan i New York – den trädgårdsplaneringen är min dröm. Stora barrväxter i krukor, stenlagda ytor som kontrasterar mot gräs. Kryddväxter som ömsom växer ordnat, ömsom lite vilt. Japanska influenser. Jag vill gärna ha en trädgård där man ser hur det asiatiska möter det nordiska.

”Jag tror det är bra för sinnet att omge sig med vackra saker”

– Jag skulle gärna vilja ha ett växthus, i svart smidesjärn, murad sockel, någonting mittemellan växthus och lusthus. Jag skulle naturligtvis vilja ha växter där, men främst använda utrymmet som ateljé. En plats för kreativitet och avkoppling. Jag har alltid målat. Och i dag designar jag bland annat danskläder och smycken på beställning. Jag älskar den kreativa processen. Drömmen är ett eget baddräktsmärke.

– I anslutning till växthuset skulle jag vilja ha ett stenparti omgärdat av magnolia, och sedan, i framtiden, en vacker stenlagd trappa som vetter mot havet.

Blir det mer inredning?

– Ja, men det är ingen brådska, det är bättre att låta resultatet växa fram sakta. Inredningsidealet är tidlösa, klassiska möbler, blandade med lite ärvda prylar, saker som betyder något. Men generellt vill jag hellre ha få stora saker än många små. Jag tror det är bra för sinnet att omge sig

med vackra saker.

Magnus Persson

Maria Lindberg

Familj: Man och två döttrar

Bor: Hus i Vaxholm

Yrke: Dansare. Varit svensk mästarinna, samt gått till Em-final i 10-dans. Tävlade tidigare i våras i Let's Dance med Björn Ranelid. Bloggar även på damrummet.se

ARTIKELN HANDLAR OM