Nyheter

A-kassan: Det var fel färg på bläcket

NYHETER

Det var fel färg på bläcket på arbetsgivarintyget.

Därför har Zandra Danielsen, 25, fått vänta på a-kassans beslut sedan i oktober.

– Man tror inte att det är sant, jag har barn att försörja, säger hon.

ser rött Arbetsgivarintyget var underskrivet med svart bläck i stället för blått. Konsekvens: Tvåbarnsmamman Zandra Danielsen har gått tre månader utan inkomst.
ser rött Arbetsgivarintyget var underskrivet med svart bläck i stället för blått. Konsekvens: Tvåbarnsmamman Zandra Danielsen har gått tre månader utan inkomst.

Svart i stället för blå bläckpenna.

Det är anledningen till att Zandra Danielsen, som har två egna barn och ett bonusbarn, har gått tre månader utan inkomst. Hon blev uppsagd från sitt städjobb i oktober och sedan dess har familjen levt på hennes sambos studiemedel i väntan på a-kassans beslut.

– Veckan före jul fick jag ett brev från dem om att mitt arbetsgivarintyg var felaktigt. Jag bad min före detta chef skicka in ett nytt intyg, men det godkändes inte heller.

Nya intyg

Intygen var nämligen underskrivna med svart bläck. Därför registrerades de som kopior av a-kassans inläsningsdator. Det fick Zandra Danielsen veta i mitten på januari.

Zandras förra chef tvingades skicka in nya intyg – skrivna med blå bläckpenna. Tre månaders väntan på pengar har tärt hål på familjens ekonomi.

– Jag oroar mig ständigt över ekonomin och hur vi ska få mat på bordet. Den senaste veckan har vi bara ätit gröt och pölsa. När barnen pratar om leksaker och lördagsgodis vet jag inte vad jag ska svara.

”Händer ibland”

Eva Ytter, föreståndare på Fastighetsanställdas a-kassa, säger att handläggarna måste begära in nya intyg om det råder minsta tveksamhet om äktheten.

– Det här händer ibland och det är förstås en katastrof för den som drabbas. Vi behöver kanske vara tydligare i framtiden med att man måste använda blå bläckpenna till alla intyg.

Karin Janson

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter