Ship to Gazas talesperson misshandlad

avIda Gustafsson

NYHETER

Dror Feiler, 61, överfölls av okänd gärningsman

Konstnären och Ship to Gaza-talespersonen Dror Feiler var på väg tillbaka till båten efter en stödfest i centrala Göteborg.

Plötsligt blev han överfallen bakifrån.

– De hoppade på mig och utdelade sparkar och slag, säger han till Aftonbladet.

Händelsen inträffade under natten till fredagen, men hur många gärningsmän som överföll honom såg han inte. 

– Jag vet inte, jag skyddade huvudet och försökte att inte lyfta det mycket, men det var åtminstone en gärningsman, säger Dror Feiler.

"Obehagligt"

Dror Feiler föll och gärningsmannen eller gärningsmännen slog och sparkade på honom innan de försvann från platsen. Efter kunde Dror själv ringa till polisen. 

– Jag mår bra, men det är inte kul bli överfallen. Jag fick inte något brutet, bara lite skrubbsår och så där. Men man tycker inte att det är kul. Det är ganska obehagligt, det känns inte bra, säger han.

Händelsen är polisanmäld.

"Hetskampanj"

Dror Feiler säger att det på olika sociala medier finns en hotbild mot Ship to Gaza och dess medlemmar.

– Det finns en slags hetskampanj mot mig som person och mot hela Ship to Gaza, det är bisarrt. Hela vår idé är ickevåld och solidaritetet, säger han.

Och det är inte första gången som Dror Feiler blir utsatt för våld. Inför Ship to Gazas seglats förra året råkade han ut för en liknande händelse.

– Men då tänkte jag att det bara var något mindre. Men när det upprepas tänker man att det är obehagligt, politiskt våld är inget som man behöver i Sverige.

Ship to Gazas segelbåt S/V Estelle ska segla till Gazaremsan i augusti.