Sambons hämnd: vikingaförbannelse

Eva Gabrielsson på bokmässan Hay Festival i Wales.
Eva Gabrielsson på bokmässan Hay Festival i Wales.

LONDON. Eva Gabrielsson tog till oväntad hjälp för att bekämpa Stieg Larssons fiender.

Den avlidna succéförfattarens sambo uttalade en vikingaförbannelse över personer som utnyttjat ”Millennium”-författaren.

– Jag bad att de skulle bli sjuka och det hände, några dog till och med, säger hon enligt Daily Telegraph.

Stieg Larsson.
Stieg Larsson.

När ”Millennium”-serien gavs ut efter Stieg Larssons död blev den en omedelbar succé som har sålt 65 miljoner exemplar över hela världen. Men författarens sambo blev lottlös eftersom Larsson inte upprättat något testamente.

För att hämnas

bokmässan Hay Festival i Wales berättar hon hur hon tog till övernaturliga krafter för att hämnas, allt enligt den väl ansedda brittiska dagstidningen Daily Telegraph.

– Jag kunde inte komma över min sorg och ilska över hans död och alla personer som inte bara hade hotat honom men också använde honom för sina egna intressen och för att framhäva sig själva, säger hon under framträdandet på bokfestivalen.

– Jag åberopade gamla vikingaord för att straffa dem som skadat Stieg under hans liv.

Det hela ska ha inträffat tre månader efter Stieg Larssons död. Daily Telegraph rapporterar vidare att hon också påstått att det fungerat.

– Ja. Jag bad att folk skulle förlora sina karriärer, jag bad att de skulle bli sjuka och det var vad som hände. Några dog till och med. Det är fruktansvärt, säger Gabrielsson enligt tidningen.

”Fortsätta vara arg”

På en fråga från publiken om hon kunnat finna ro blev svaret:

– Nej, varför skulle jag? Det finns ingen ro i det här. Jag kommer fortsätta vara arg.

Aftonbladet har försökt, men inte lyckats att nå Eva Gabrielsson för en kommentar. Därför har vi inte kunnat bekräfta att hon menar allvar med uttalandet om att personer skulle ha dött på grund av en förbannelse som hon uttalat.

Publisert: