”Kannibaldocenten” får fem års fängelse

Av: Karin Winter

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Skar bort hustruns underläpp när hon sov – åt upp den

”Kannibaldocenten” dömdes i dag till fem års fängelse.
Foto: Per-Olof Sännås
”Kannibaldocenten” dömdes i dag till fem års fängelse.

Fem års fängelse blev domen. Den 52-årige docenten satte sig gränsle över sin fru när hon sov, med en skalpell i handen och skar bort hennes underläpp.

Sedan åt han upp delar av läppen.

Anledningen var att han var svartsjuk och trodde att hon varit otrogen.

– Jag tänkte att det kan hända att jag dör nu, sa kvinnan under rättegången om känslan när hon vaknade upp av att hennes man satt över henne med en skalpell i handen.

Blått munskydd över munnen

Under rättegången satt mannen och kvinnan mitt emot varandra. Kvinnan som hade ett ljusblått munskydd över munnen, såg inte på sin man. Mannen däremot tittade stint på kvinnan. När det var mannens tur att förhöras lämnade hon salen.

– Vi tyckte att han började vända sig till henne i stället för till rätten, så vi bestämde att det räckte, säger kvinnans juridiska ombud Ingela Hessius.

”Du får livstid”

Den 52-årige mannen satte sig på sin fru när hon låg och sov natten mot den 22 maj, tog ett tag om hennes underläpp och skar bort den med en skalpell. För att få den att lossna slet han loss den med sina tänder. Efteråt åt han upp delar av läppen.

– Jag ska se till att du aldrig mer kan kyssas. Jag får fyra år i fängelse, du får livstid, sa han till kvinnan innan han skar bort läppen, enligt polisförhöret.

I dag dömdes han till fem års fängelse för grov misshandel.

Synnerligen grov misshandel

Ingela Hessius hade yrkat på att mannen skulle dömas för synnerligen grov misshandel till åtta års fängelse, men nu dömdes han i stället till fem års fängelse.

– Minimum för synnerligen grov misshandel är fyra år. Vi yrkade på åtta år, men det viktiga är att han fälldes för synnerligen grov misshandel. Man har beaktat alla omständigheter i domen. Jag är nöjd med domen, men ändå inte, säger hon.

Ingela Hessius vet ännu inte om de kommer att överklaga, men säger att hon har räknat med att någon av parterna kommer att göra det.

– Han har ju räknat med att han ska få fyra års fängelse, säger hon.

Mannens advokat Tomas Nilsson har ännu inte läst domen och vill inte lämna några kommentarer.

Publicerad: