Svensk man mystiskt död i norskt soprum

NYHETER

En svensk man i 30-årsåldern har hittats död i ett soprum i Trondheim, skriver norska Adresseavisen.

Omständigheterna är oklara – men polisen misstänker inget brott.

– Det här är ett rum där dörren inte kan öppnas inifrån, och han kom troligtvis inte ut igen, säger John Ola Volden vid polisen till tidningen.

Larmet om att en kropp påträffats i ett soprum till ett flerbostadshus i centrala Trondheim kom vid 14.46 i tisdags. Rummet spärrades av och polisen inledde en teknisk undersökning eftersom dödsfallet verkade misstänkt.

Den döde mannen obducerades på tisdagskvällen och på onsdagen meddelade polisen att det rörde sig om en svensk medborgare i 30-årsåldern.

Polisen konstaterade även att mannen inte utsatts för brott.

– Vi tror att han kom dit av egen fri vilja. Det här är ett rum där dörren inte kan öppnas inifrån, och han kom troligtvis inte ut igen. Vi tror att han försökte värma sig, säger John Ola Volden, befäl vid polisen i Trøndelag, till Adresseavisen.

Foto: Foto: RICHARD SAGEN/Adresseavisen
Den döde mannen hittades i soprummet av en rörmokare.

Polisen avvaktar med att slå fast dödsorsaken i väntan på det färdiga obduktionsprotokollet.

Hittades av rörmokare

När den döde svensken hittades av en rörmokare hade han bara undertröja på sig. Resten av kläderna låg bredvid i rummet.

– Rörmokaren såg något i källaren som han var osäker på vad det var. Han trodde att det var en docka, säger husets vaktmästare Ragnar Helmersen till Adresseavisen.

Vad mannen gjorde i Trondheim är okänt. Men enligt polisen har han vänner i staden och tros ha anlänt i mitten av förra veckan. Han sågs senast vid 22-tiden i måndags.

– Han befann sig då utomhus inte långt från där han hittades död, säger John Ola Volden till Adresseavisen.

Svenskens anhöriga är underrättade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trondheim