Susanna gick ner 17 kilo på 9 månader

Från 86 kilo till 69 kilo på 9 månader.

Nu gör Susanna Levins superbantning succé på Facebook.

– Jag är verkligen jättestolt över vad jag har lyckats klara helt ensam detta året.

I april i år fick det vara nog. Efter att hon en tid hade mått dåligt och gått upp i vikt bestämde sig Susanna Levin för att göra något åt saken. Tidigare avbrutna försök att gå ner i vikt kastades åt sidan.

Susanna använde ingen diet hundraprocentigt. Men hon valde bort de flesta kolhydrater och åt mycket grönsaker och fisk.

– Jag åt många små mål varje dag och åt alltid frukosten som mitt största mål. Sedan mindre och mindre resten av dagen, säger hon.

Fokuserade på kondition

I början så tog Susanna bara promenader. Till gymmet ville hon inte gå eftersom hon var rädd för att folk skulle kolla konstigt på henne.

Efter någon vecka började hon trots allt träna på gym och fokuserade på kondition.

– Nu inser jag att det inte finns någon som tänker på någon annan än sig själv på gymmet, säger Susanna.

Hon körde mycket på crosstrainer och satte tiden till 60 minuter.

– Jag bestämde mig helt enkelt för att inte gå av förrän tiden var ute. Vissa dagar gick det jättesegt och vissa dagar hur bra som helst.

Susanna har hela tiden skrivit i sin blogg om träning och kost, där har många läsare skickat positiva kommentarer som hjälpt henne.

Styrkt andra

Sent på torsdagen la Susanna upp en före och efter-bild på Facebook. Bilden fick snabbt mycket uppmärksamhet och har i skrivande stund över 3 000 likes.

Uppmärksamheten kom oväntat, men har huvudsakligen varit positiv. Många har dessutom berättar om hur de själva känt sig obekväma och känt sig styrkta av Susanna historia.

Rådet till andra är inte lyssna på andra utan att pusha sig själv till förändring. Utsidan är verkligen inte allt, menar hon, men ibland kan det yttre påverka det inre.

– Jag vet att utsidan inte är allt men när min viktuppgång och utsida påverkade mig såpass negativt förstörde det hela min personlighet och jag mådde verkligen inte bra.

Susanna är väldigt nöjd över viktnedgången men är inte helt nöjd än.

– Jag är inte riktigt färdig än och har inte nått min målvikt. Som det ser ut just nu kommer jag fortsätta men inte vara så fäst vid vad vågen säger.

Publisert: