London

Här är Littorins nya lyckliga liv

Av: 

Richard Aschberg

Erik Wiman

NYHETER

Från arbetsmarknads­minister till pr-konsult och godsherre.

Här är Sven Otto ­Littorins nya liv.

På en herrgård i Skåne lever han tillsammans med nya hustrun Therése Tous Littorin, 25.

Det har snart gått tre år sedan Sven Otto Littorin, 46, lämnade regeringen mitt under Almedalsveckan 2010.

Det var efter att Aftonbladet frågat honom om ett påstått sexköp som statsrådet valde att kliva åt sidan, innan något publicerats, och därefter mer eller mindre gick under jorden.

Delade ut vatten

Sedan dess har han bara gjort enstaka intervjuer och bland annat berättat för Dagens Industri om tillvaron som ”street pastor” i en förort till London. I den rollen gick han på stan och delade ut filtar, vatten och tofflor till behövande.

– Det känns meningsfullt. Man gör något som inte är excelark och budgetproppar, utan det är på riktigt. Och gänget jag går med har ingen susning. För dem är jag svensken Sven, och det är jätteskönt, sa Littorin om den nya tillvaron som ägde rum efter en tid i Kalifornien.

Men det är som pr-strateg och konsult som Sven Otto Littorin har försörjt sig ­sedan han lämnade politiken.

På sitt cv kallar sig den ­före detta arbetsmarknadsministern entreprenör inom affärer och politik. Inom ramen för sitt bolag i Storbritannien, Gibran Associates, är han rådgivare till klienter i Europa och USA.

Samtidigt arbetar han för lobbybyrån Nordic PA, som han på sitt företags hem­sida kallar ”Sveriges främsta ­byrå när det kommer till ­politiska affärer”.

Skriven i London

I september förra året utsågs han till särskild råd­givare inom mobila lösningar för Region Skåne, ett jobb han hade på halvtid fram till mars i år.

Enligt folkbokföringen är Littorin skriven i London, men alldeles nyligen flyttade han till ett gods i Skåne. Herrgårdsbyggnaden ligger på en höjd strax utanför Skurup med kilometervid utsikt över det skånska landskapet.

”Gick verkligen fort”

I lördags gifte sig Sven ­Otto Littorin med 25-åriga Therése Tous Littorin. ­Paret sa ja i Seglora kyrka på Skansen efter att ha varit tillsammans en kort tid.

– Det gick verkligen fort, det var ingen i bekantskapskretsen som anade något, säger en källa till Afton­bladet.

På sina öppna Facebooksidor har makarna lagt ut bilder från ceremonin och blivit överösta med lyckönskningar från nära och kära.

Aftonbladets källa berättar att Littorin och hans nya fru ska ha känt varandra en längre tid då hon tidigare var aktiv inom Moderata ungdomsförbundet.

– Det rör sig nog om några år när hon varit med i politiken, men jag tror bara att de har varit vänner tidigare.

När Aftonbladet kontaktar Sven Otto Littorin vill han inte lämna några ­kommentarer om sitt ­bröllop eller sitt nya liv.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

London

LÄS VIDARE

Sålde sex till Littorin

ÄMNEN I ARTIKELN

London