Mohammeds familj på flykt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

"Vi känner oss inte trygga i Linköping"

vågar inte stanna Här lämnar Eman och Hassan Ammouri Linköping för att resa till släkten i Stockholm . - Vi vågar inte stanna. Det är främst min fru och barnen som vill flytta, säger Hassan Ammouri.
Foto: KAI REHN
vågar inte stanna Här lämnar Eman och Hassan Ammouri Linköping för att resa till släkten i Stockholm . - Vi vågar inte stanna. Det är främst min fru och barnen som vill flytta, säger Hassan Ammouri.

LINKÖPING

Den mördade åttaåringens familj vågar inte längre bo kvar i Linköping.

- Vi känner oss inte trygga här efter det som skett, säger Hassan Ammouri, när han tillsammans med hustrun Zainab bär ut resväskorna till bilen.

Foto: PRIVAT
OFÖRKLARLIGT Familjen Ammouri har försökt hitta någon förklaring till det som hänt, men mordet på åttaårige Mohammed förblir obegripligt.

Förra tisdagen miste de sin yngste son Mohammed, 8, i den knivattack där även Anna-Lena Svensson, 56, mördades.

Gärningsmannen slog till tidigt på morgonen när åttaåringen var på väg till skolan.

- Mohammed och hans syskon har gått samma väg i tre år, inget konstigt har hänt , vi har aldrig känt någon oro för barnens säkerhet, säger Hassan Ammouri.

Han berättar varför familjen valde Linköping när de för fem år sedan flyttade till Sverige från Libanon:

Ville till mindre stad

- Mina bröder och många andra släktingar kom till Stockholm redan på 80-talet när de flydde från kriget. Men för mig och min familj var Stockholm aldrig aktuellt, vi ville bo i en mindre stad. Via bekanta fick vi höra om Linköping och blev intresserade.

- Här är lugnt, ett fint område, vi har trivts och känt oss hemma.

De fem barnen, 18, 17, 15, 13, och 8 år, har klarat sig bra i sina skolor och fått många kompisar. Inte minst Mohammed som spelade foboll i BK Derbys pojklag.

- Men nu vågar vi inte stanna här, det är främst barnen och min fru som vill att vi flyttar. Tills vidare får vi bo hos våra släktingar i Stockholm.

Begravs i Libanon

Brodern Ali Ammouri hjälper till med väskorna. Under förmiddagen har familjen besökt sjukhuset och för andra gången fått se Mohammed.

- Vi väntar på besked från polisen när vi kan få hämta kistan för att sedan resa ner till Libanon där begravningen ska ske. Men utredningen är inte färdig ännu.

Om skadorna på den mördade åttaåringen säger Ali Ammouri:

- Han är mycket svårt misshandlad, med kniv men också med slag mot bröstkorgen, flera revben är knäckta.

Hittar inget motiv

Familjen har diskuterat och analyserat knivmorden, försökt hitta motiv, någon sorts förklaring till vad som kan ligga bakom attacken.

- Vi har pratat med polisen och lämnat alla uppgifter som kan tänkas ha intresse. Men ingenstans ser vi någon koppling som verkar sannolik.

- Jag kan inte tänka mig någon människa som vill oss illa, vi har levt ett normalt liv i Linköping, vi är inte fanatiska eller extrema.

- Så jag förstår inte varför någon ville mörda min son, säger Hassan Ammouri.

Tidigare:

Ebba von Essen

Publicerad: