17 000 kronor för ståplatsbiljett till rättegången

NYHETER

Myller av journalister bevakar Michael Jackson i rätten

Advokaten Michael Clayton som bor i huset bredvid rättegångsbyggnaden tjänar miljoner på rättsprocessen mot Michael Jackson.

För 17 000 kronor om dagen får man möjlighet att beskåda rättegången från hans tak.

Den amerikanska advokaten Michael Clayton köpte sitt hus i början av 90-talet för 50 000 dollar mer än vad det var värt eftersom han ville bo nära rättegångsbyggnaden.

Det ångrar han inte i dag.

Advokaten har nämligen kommit på en briljant affärsidé.

För 2500 dollar om dagen, vilket är mer än 17 000 svenska kronor, erbjuder han nyfikna en parkettplats från sitt tak.

– Det stämmer. När rättegången startar på måndag har jag hyrt ut fyra platser på taket och sex parkeringsplatser, säger han till norska VG.

Detta innebär att han kommer att tjäna mer än 110 000 kronor bara under rättegångens första dag. Och under det halvår som är avsatt för rättegången bedömer han att intäkterna kommer att stiga stadigt.

Myller av journalister

Från Claytons tak ser man rätt ner mot rättegångsbyggnaden och den 15 meter långa gång som den pedofilanklagade popstjärnan kommer att använda för att ta sig in i byggnaden.

Clayton är inte den enda som har passat på att tjäna en slant på rättegången.

Rättslokallen i Santa Maria er omringad av ett myller av journalister och TV-team.

På fotbollsplanen intill rättegångsbyggnaden har tv-kanalen NBC placerat ett jättetorn och på gården till grannhuset står en kran som CNN har ställt dit. CNN-journalisten Dree de Clamency vill dock inte berätta för VG hur mycket de har fått betala för att använda gården under rättegången.

- Jag kan inte svara på din fråga. Jag får inte göra några intervjuer, säger hon.

Läs mer

Anna-Maria Carnhede