Fia köpte lypsyl – fullt av glasbitar

avBabs Drougge

När Fia Nyqvist skulle ta cerat kände hon något vasst på läpparna.

När hon upptäckte vad det var fick hon en rejäl chock.

– Jag tyckte nog bara att det var så sjukt. Tur att det var jag och inte något av mina barn eller någon annan som skar upp hela läppen, säger Fia Nyqvist.

Det var för två veckor sedan som Fia Nyqvist köpte ett lypsyl på en mataffär i Mjölby.

På onsdagskvällen satt Fia i soffan med sin systerdotter och kände sig lite torr om läpparna.

– Jag tog lite lypsyl och kände något vasst mot läpparna. Jag tänkte att det var socker eller grus eller något och tänkte inte mer på det, säger Fia Nyqvist.

Men nästa gång Fia skulle stryka på cerat på läpparna gjorde hon en fasansfull upptäckt.

1 av 5 | Foto: Privat
Fia Nyqvist hittade glas i sin lypsyl.

– Det skar till mot min läpp, så jag tog lite på fingret och insåg att det var glassplitter. Då dissekerade vi hela lypsylet och hittade glasbitar i varierande storlek.

Fia kunde knappt tro sina ögon och började direkt att höra av sig till tillverkaren för att få klarhet i vad som hänt.

– Jag tyckte bara att det var så sjukt. Jag undrade mest hur i hela hellskotta det här hade gått till. Sedan tänkte jag att det var tur att det var jag, och inte någon av mina barn eller någon annan som lyckades skära upp hela läppen, jag klarade mig ändå rätt bra, säger Fia Nyqvist.

1 av 4

Trots kontaktförsök via mejl, telefon och Facebook uteblev svaren från företaget som saluför Lypsyl i Sverige.

Först efter att Aftonbladet tagit kontakt med Conaxess Trade får Fia fram sitt ärende.

– En konsument har hört av sig till oss och där har vi klart brustit i att följa upp det och hitta den informationen. Det är naturligtvis något vi beklagar och självklart behöver vi se över våra rutiner och se vad det kan vara som gör att vi inte har fått in informationen, säger Pia Norman, presskontakt på Conaxess Trade Sweden.

Oklar orsak

Fia har nu fått kontakt med företaget, som har bett henne att skicka in lypsylet.

Innan dess kan Conaxess inte svara på hur glaset hamnade i produkten, eller om fler lypsyl med glas finns i svenska butiker.

– Innan vi har produkten så har vi svårt att ge några kommentarer kring eventuella problem eller om man upplever att det finns främmande föremål i produkten. Vi kommer att följa upp det här och skicka produkten på analys, precis som vi alltid gör när vi har en konsument som upplever problem, säger Pia Norman på Conaxess Trade Sweden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mjölby