”Det var ren tur att ingen blev påkörd”

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var mitt i idyllen på Strålsnäs Herrgård som en dramatisk biljakt slutade med att polisen sköt skarpt bara några meter från huset som rymmer både ett dagis och flera bostäder.

– Man tänker på vad som skulle kunna ha hänt. Man blir rädd och skärrad. Jag kan bara tänka mig hur det känns för barnen, föräldrarna och personalen på dagiset som ligger här, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.se.

Strålsnäs Herrgård en idyll i Boxholms kommun skakades på torsdagseftermiddagen av en galen biljakt som slutade med att polisen sköt skarpt på Herrgårdens gårdsplan, bara några meter från dagiset som ligger i den högra flygeln.

I den vänstra flygeln finns ett flertal bostäder och det bor både små barn och hundar på gården. Ett ögonvittne berättar för Aftonbladet.se att det var ren tur att ingen blev påkörd i den galna biljakten.

– Jag såg hur en bil kom farande i hög fart in på uppfarten tätt följd av flera polisbilar. Man såg att det inte skulle sluta bra, vägen tar ju slut men föraren fortsatte att köra rakt ut i trädgården. Han gjorde allt för att fly från polisen, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.se

Ögonvittnet som befann sig på Herrgården berättar att hon även såg när polisen drog vapen och sköt mot bilens däck.

”Man blir rädd och skärrad”

Ögonvittnet som själv har barn och hund berättar att hon är tacksam att de inte var ute i trädgården när det hände.

– Man tänker på vad som skulle kunna ha hänt. Man blir rädd och skärrad. Jag kan bara tänka mig hur det känns för barnen, föräldrarna och personalen på dagiset som ligger här, säger hon.

Och fortsätter

– Det här ju en idyll som inte finns på så många ställen. Ett dagis på en herrgård med fin natur och trädgård och så händer en sån här sak. Det känns helt overkligt. Det kommer nog ta lite tid att ta in, säger ögonvittnet till Aftonbladet.se

Föraren övergav så småningom bilen en bit bort i skogen.

Publicerad: