Raggade flickor på nätet – och våldtog dem

NYHETER

35-åring åtalades idag

En 35-årig man åtalades på tisdagen vid Stockholms tingsrätt misstänkt för att ha våldtagit tre unga flickor och sexuellt ofredat och hotat fem andra.

Han fick kontakt med samtliga flickor på internet.

Mannen har de senaste åren sökt kontakt med hundratals unga flickor via populära ungdomsajter på internet.

I början av mars fick polisen anmälningar om att tre flickor, 14 och 15 år gamla, blivit våldtagna av 35-åringen.

Erkänner sex

De hade träffat mannen sedan de fått kontakt med honom på en av sajterna. Han lockade flickorna antingen till sin bostad i en mindre stad utanför Stockholm eller till sin arbetsplats i Stockholm. Det var också på dessa platser som de påstådda övergreppen skedde.

Mannen har erkänt att han haft sex med flickorna, men nekar till brott. Två av flickorna hävdar att de inte haft sex med mannen frivilligt. Den tredje, som är 14 år, medger att hon gått med på sex av egen fri vilja men eftersom hon är under 15 år betraktas detta juridiskt som våldtäkt mot barn.

Vid en husrannsakan hemma hos 35-åringen hittade polisen ett register med namn och telefonnummer på flera hundra flickor i åldrarna 13 till 17 år.

Trakasserat flickorna

Med hjälp av registret har polisen fått kontakt med ytterligare flickor som blivit utsatta för mannens enträgna försök att komma i kontakt med dem.

Mannen misstänks för att sexuellt ha ofredat och hotat åtminstone fem av kvinnorna.

– Han har försökt träffa flickorna men inte fått det. Då har han ringt mängder av samtal och ofredat dem, säger kammaråklagare Solveig Sörlien till TT.

Hon anser att trakasserierna varit hänsynslösa eftersom flickorna är unga, samtalen varit många och ringts under alla tider på dygnet.

Kjell Rynhag/TT