Spy bar har flyttat till "Humlan"

NYHETER

Utökar med uteservering i parken

Spy bar har ynglat av sig.

Det blev en uteservering i Humlegården med bistrokänsla.

Foto: Köksmästaren på Humlegården, Karl Ljung, håller i Spy bars uteservering som bjuder på mat, dryck och musik i sommar.

Humlegården är namnet på Spy bars uteservering, som inte ligger i direkt anslutning, men ett stenkast därifrån. Dagtid tar Café Gateau hand om serveringen. Vid femrycket tar köksmästaren Karl Ljung över köket. Han utsågs 1999 till "Årets kock" och har tidigare drivit restauranger som Mezzaluna och Ivy Grill i Göteborg. Men nu satsar han helhjärtat på Humlegården och ser fram emot att möta huvudstadspubliken.

Krävande publik

- Stockholm är en lite större stad, det händer mer. Det jag saknade mest i Göteborg var den medvetna och krävande publiken som äter ute alla dagar i veckan, säger han.

Menyn kommer att vara ganska bred.

- Det blir allt från pata negra till sashimi på tonfisk och vi kommer att göra sex olika varianter på lite mer avancerad sallad. Vi har också en grill där vi kommer att tillreda bland annat hummer, oxfilé och halloumi.

Sunt är gott

Karl Ljung har tidigare gett ut boken "Sunt, gott, lyxigt", och den inriktningen kommer att märkas även på Humlegården.

- Jag har försökt att laga lite hälsoinspirerat, för dem som tycker att det är viktigt. Det finns det flera alternativ med lågt GI-värde.

Men hälsoinriktningen går alls inte till överdrift.

- Det finns en del rejäla smällkarameller också där vi absolut inte exkluderar smör och grädde.

Här får du också mat i parken

Sofia Larsson